Zdravje > Aktualno
29 ogledov

Ta trend bo največji hit v letu 2017!

Zelenjava Profimedias
Prehranske navade ljudi se spreminjajo, po oceni britanskega Independenta bo trend v prihodnjem letu fleksitarijanizem.

Britanski Independent ocenjuje, da bo največji prehranski trend prihodnjega leta fleksitarijanizem. Pristaši takšnega načina prehranjevanja uživajo večinoma vegetarijansko hrano, občasno pa jedo tudi meso. 

Časnik ugotavlja, da popularnost uživanja predelane hrane pada, fleksitarijanstvo pa postaja vse pogostejša alternativa bolj strogi vegetarijanski oz. veganski prehrani. 

Nekateri izmed fleksitarijancev jedo meso samo za vikend, zvečer, ob določenih dnevih v tednu ali samo v restavracijah.

Zelenjava | Avtor: Profimedias Profimedias
Seveda takšen način prehranjevanja ni nič novega, se pa ima za priljubljenost zahvaliti milijarderju Richardu Bransonu, igralki Emmi Thompson, kuharju Jamieju Oliverju ter Paulu McCartneyu

Brezmesni ponedeljek

"Začnimo z enim dnem na teden, čez čas bosta mogoče že dva ali trije," je dejala Yoko Ono. Slavni kuhar Oliver pa je pred leti povedal: "Ponedeljek brez mesa je čudovita ideja in priložnost, da se osredotočimo na neskončno ponudbo zelenjave – vse okuse, teksture in jedi, ki jih lahko naredimo iz nje. Zato pozdravljam brezmesne ponedeljke, čisto iskreno pa tudi brezmesne srede."

Raziskave so pokazale, da ima zmanjšan vnos predvsem rdečega mesa v telo tudi številne zdravstvene prednosti, kot so manjše tveganje za razvoj diabetesa ali bolezni srca in ožilja. Okoljevarstveniki poudarjajo tudi pomen, ki jih ima manjše uživanja mesne prehrane za naš planet.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • izRODEk 19:46 17.december 2016.

    Meso na jedilniku mora biti redkost, ne pa navada, pa je vse ok.