Britanski Independent ocenjuje, da bo največji prehranski trend prihodnjega leta fleksitarijanizem. Pristaši takšnega načina prehranjevanja uživajo večinoma vegetarijansko hrano, občasno pa jedo tudi meso.
Časnik ugotavlja, da popularnost uživanja predelane hrane pada, fleksitarijanstvo pa postaja vse pogostejša alternativa bolj strogi vegetarijanski oz. veganski prehrani.
Nekateri izmed fleksitarijancev jedo meso samo za vikend, zvečer, ob določenih dnevih v tednu ali samo v restavracijah.
Brezmesni ponedeljek
"Začnimo z enim dnem na teden, čez čas bosta mogoče že dva ali trije," je dejala Yoko Ono. Slavni kuhar Oliver pa je pred leti povedal: "Ponedeljek brez mesa je čudovita ideja in priložnost, da se osredotočimo na neskončno ponudbo zelenjave – vse okuse, teksture in jedi, ki jih lahko naredimo iz nje. Zato pozdravljam brezmesne ponedeljke, čisto iskreno pa tudi brezmesne srede."
Raziskave so pokazale, da ima zmanjšan vnos predvsem rdečega mesa v telo tudi številne zdravstvene prednosti, kot so manjše tveganje za razvoj diabetesa ali bolezni srca in ožilja. Okoljevarstveniki poudarjajo tudi pomen, ki jih ima manjše uživanja mesne prehrane za naš planet.
Meso na jedilniku mora biti redkost, ne pa navada, pa je vse ok.