Svet
22 ogledov

Taksist zaspal za volanom

Taksi Profimedia
Vožnja iz nočne more. Taksist je najprej zaspal, nato haluciniral. Potnica je prepričana, da je bil drogiran. Zaradi strahu bo vložila tožbo.

Na Hrvaškem odmeva zgodba Zagrebčanke, ki je pred mesecem doživela, kot sama poudarja, vožnjo iz nočne more. Taksist družbe Cammea je za volanom dobesedno zaspal. Ker je vozilo začelo zanašati na nasprotni vozni pas, je za volan prijela sama.

"Zaspal je, nato pa začel halucinirati, zakaj ne grem bližjemu mojstru, čeprav nisem omenila nobenega mojstra. Prepričana sem, da je bil voznik drogiran," je za portal Index.hr povedala potnica. Zaradi izkušnje je morala celo k psihiatru, ki ga je obiskala štirikrat.

V taksi družbi so ji povedali, da imajo njihovi vozniki vsi zdravniško potrdilo, da so sposobni dela na tem delovnem mestu, ne opravljajo pa testa glede drog. Vozniku so podali odpoved delovnega razmerja, potnici pa ponudili vrednostne bone v višini 500 kun (66,58 evra). "Zame je to ponižujoče. Sem njihova redna stranka, mesečno sem pri njih zapravila vsaj 1.500 kun," je o 200-evrskem mesečnem izdatku povedala potnica. S strani družbe je terjala, da ji poplača stroške psihiatra v znesku tisoč kun, vložila bo tudi tožbo zaradi pretrpetega strahu.

"Vozniki vozijo po 12 ur"

Med vožnjo je takstist potnici sprva povedal, da so nedavno enemu izmed zaposlenih taksistov v krvi našli sledi droge in ga odpustili. Voznik je rekel, da ga je 'neka glupača prijavila'.

Ko ga je vprašala, kako delajo tisti, ki vozijo taksi kot zunanji sodelavci, je povedal, da odspijo na parkirišču kaikih 10 minut, da bi lahko zdržali dve izmeni., da lahko prosti dan v tednu le sanjajo.

Zatem je potnica zamenjala taksi prevoznika, po novem se, je izpostavila na Index.hr, vozi z Uberjem.

Taksi družba je navedbe, da je šlo za drogiranega voznika za omenjeni portal zavrgla, izpostavili so, da je bil utrujen zato, ker je dobršen del noči prečul 'zaradi privatnih razlogov'. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.