Svet
524 ogledov

Takšna je dolgoročna napoved za zimo

Balon, otrok in zima Profimedias
Meteorologi pri AccuWeather so pripravili dolgoročno zimsko vremensko napoved za področje Evrope. Čaka nas relativno mila zima z večjimi ohladitvami in snegom ob koncu sezone.

Nevihtni oblaki nad severnim Atlantskim oceanom bodo po napovedih meteorologov povzročali neurja v zahodni in osrednji Evropi, medtem ko lahko v vzhodni Evropi pričakujemo bolj umirjeno in milo zimo, z eno ali dvema občutnima ohladitvama zaradi vdora hladnega zraka s severa v drugi polovici sezone.

PREBERITE TUDI:

Nevihte z dežjem in vetrom bodo glede na napovedi pogoste zlasti na Britanskem otočju, a atlantski vpliv bo segel vse do Nemčije.

Temperature višje od povprečnih

Na splošno bodo temperature nekoliko višje od normalnih zaradi vpliva toplejšega zraka iz Atlantika, ki bo Evropo večino sezone ščitil pred vdorom hladnejšega zraka iz Skandinavije.


Ob koncu sezone bodo padavine v obliki dežja v večji meri prisotne tudi v Španiji in Italiji, s sneženjem v Alpskem svetu. Zaradi večjih količin dežja so zato možne poplave tudi na teh območjih.

Pozna ohladitev in sneg bo podaljšal sezono

Zima bo na splošno mila, z nekoliko višjimi temperaturami od povprečja in manjšimi količinami snega v decembru in januarju.

Višje ležeči predeli Alp in smučarska središča lahko pričakujejo več poznosezonskega snega, ki bo verjetno imel za posledico podaljšano sezono.

Na Balkanu in Iberskem polotoku bo toplo in relativno suho. Na območju Balkana, ki so ga avgusta prizadele poplave, bo zima toplejša in bolj suha od povprečja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 15:05 31.oktober 2016.

    Drugače bo pa zimsko vreme ! Ha,ha,ha,