Zdravje > Intima
36 ogledov

Takšna je osebnost lepega moškega

Oseb Žurnal24 main
Raziskovalce je zanimala osebnost privlačnih moških.

Lepota pri moškem ne gre z roko v roki s prijaznostjo. Privlačni moški so pogosteje sebični in nepravični, kaže raziskava z Univerze Brunel v Londonu.

Znanstveniki so želeli preizkusiti teorijo evolucijske psihologije, po kateri so privlačnejši ljudje uspešnješi pri sklepanju prijateljstev, zaslužku in dosegajo višji socialni statusa. Lepota naj bi torej ponujala prednost na več področjih, tudi pri iskanju ljubezni. Privlačni moški naj bi bili pri iskanju svoje ljubezni bolj sproščeni, kar bi jim dalo še dodatno prednost.

Ugotovitve ne veljajo za ženske

Znanstveniki so analizirali videz 125 oseb ženskega in moškega spola. Analizirali so tudi postavo, izmerili obseg pasu, obseg prsi ... Na podlagi družbenih določil so razvrstili ljudi na privlačnejše in tiste malo manj. Nato pa so s pomočjo vprašalnika analizirali še njihovo osebnost.

Raziskovalci so ugotovili, da lepota pri moškem ne gre z roko v roki z radodarnostjo, poštenostjo in prijaznostjo. Ugotovitve pa ne veljajo za ženske.

Raziskovalci so udeležencem raziskave pokazali tudi fotografije ostalih udeležencev. Prosili so jih, naj jim določijo osebnostne lastnosti. Izkazalo se je, da tudi drugi v lepih moških vidimo sebičneže in jih že vnaprej določimo za egoiste. Znanstveniki sicer opozarjajo, da so tudi med lepimi moškimi našli takšne, ki so prijazni in nesebični.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.