Slovenija
83 ogledov

Takšne konkurence nočejo

slovenija 16.04.14. portoroz, lokal brez dovoljenj, lokal na crno, foto: suzana Suzana Kos
Posli. Portoroški gostinci so jezni zaradi nove neugledne konkurence.

"Dogovorili smo se, da bomo nelegalni objekt prijavili pristojnim inšpekcijam. Zgroženi smo, da nihče ne ukrepa; želimo se iti nekakšen visoki turizem, tu imamo skoraj samo pet- in štirizvezdične hotele, vsi smo precej investirali v naše lokale, da bi ustrezali viziji Portoroža, potem pa se pojavi takšno skrpucalo s plastičnimi stoli, ki jih niti na Kitajskem ni več," je ogorčen Mladen Škerbec, predsednik društva Sončna riviera, ki združuje več kot 50 portoroških gostincev, trgovcev in turističnih delavcev. "Lokal nima dovoljenja za začasno prodajno mest. Sprašujem se, kje je dovoljenje za odpiralni čas in kako je s sanitarnimi standardi, saj pripravljajo tudi hrano," izpostavlja Škerbec.

Prostor oddaja marina

Gostince razburja lokal, pravzaprav dve leseni hiški, ki ju je na zemljišču Marine Portorož tik ob glavni cesti postavil Petjan Gojak, podjetnik iz Kopra, ki se sicer ukvarja s prevozništvom. Za sezonski najem parcele do oktobra mu je marina zaračunala 21.000 evrov. "Ne preseneča me, da jih motim, konkurence se vsi bojijo, ampak imam vsa potrebna dovoljenja," trdi Gojak. Prepričan je, da je z lokalom odgovoril na potrebe tistih, ki vozijo svoje otroke v bližnji balonski park in na teniška igrišča, ter potrebe sprehajalcev. "Poleg nas se je za prostor zanimal ciganski lunapark, a smo prek zvez preprečili, da bi ga dobil; lastnik portoroške marine Bojan Petan pa ima tako in tako finančne težave in ga te naše zgodbe ne zanimajo, saj potrebuje denar," ocenjuje.

Razburjajo se tudi krajani

"Številni krajani nas kličejo in se razburjajo; objekt ne spada na to mesto, župan nam je obljubil ustrezno ukrepanje in prijavo tržni inšpekciji," razkriva predsednik krajevne skupnosti Franko Fičur. "Dobili smo vlogo lokala za obratovalni čas, a jo še rešujemo, ker smo za mnenje zaprosili krajevno skupnost; soglasja, kot zmotno menijo nekateri, pa nismo dali, saj objekt stoji na zasebni parceli," sporočajo z občine.

Komentarjev 12
  • McClain 16:10 17.april 2014.

    bolj je na mestu ce je Portoroz primeren za takle lokal. Z vso svojo bedo od infrastrukture, z zapuscenimi hisami ob cesti ki se lahk sam se same vase poderejo, z Droginim (ali cigavo je ze) skladiscem in ob obupni ...prikaži več pes poti tam mimo. Nehite ga srat in preganjat nekoga ki ni vas in vam je pac konkurenca. Edino to vas je lahko zmotilo. Ne recem da bi tole postavil na sredi trga Sv. Marka v Benetkah, za POrtoroz je tole v normalnih okvirih, ce ne se preko.

  • rogg 16:07 17.april 2014.

    Na pijačo grem tam kjer je ceneje. Konkurenca mora bit!

  • Aleš Jordan 14:26 17.april 2014.

    Foušija nima meja....