Magazin > Film & Glasba & TV
6793 ogledov

Takšne so danes članice skupine Power Dancers

Power Dancers
1/4
Gregor Wering
Ob 20. obletnici prvega albuma skupine Power Dancers so se dekleta ponovno zbrala.

"Minilo je že 13 let, odkar smo bile vse štiri na kupu," so članice nekoč zelo priljubljene skupine Power Dancers povedale na Radiu Salomon, kjer jih je gostil Dean on The Mike, ki velja za očeta legendarnega DeeJay Tima.

Kot je za Žurnal24 povedala Natka Geržina, so sicer vse štiri članice iz Maribora, a da življenje terja svoj dolg, zato se ne srečujejo zelo redno: "Ko smo se razšle, smo postale mame. Vsaka se je posvetila svoji družini in življenju," in ob tem zagotovila, da nikoli niso bile skregane: "Vedno smo se rade srečevale, le težko se uskladimo."

Pravi, da sicer niso razmišljale o povratku na glasbeno sceno, a da so se na Deanovo povabilo z veseljem odzvale: "On je tisti, ki je že takrat v nas videl potencial. Zdelo se je, da se iz plesočih deklet, ki znajo tudi peti, nekaj razvije. Bil je eden ključnih oseb v naši karieri. Strinjala sem se in rekla, dajmo naredimo to za našo dušo, da se vidimo, poklepetamo in se zabavamo."

"Pričakovala sem takšen odziv“

Natka pravi, da se ji je zdelo, da bo zanimanje ob njihovem povratku veliko, saj se zaveda, da so bile v času 90. let zelo priljubljene in imajo kar nekaj zvestih oboževalcev. "Pričakovala sem takšen odziv. Vedela sem, da bo ljudi zanimalo, kakšne smo po toliko letih. Za novinarje sem pričakovala, da bo zanimanje, oboževalci pa ostajajo zvesti."

Power Dancers | Avtor: arhiv Power Dancers arhiv Power Dancers
Sramota: "To se lahko dogaja samo pri nas“

Vse štiri poučujejo ples v različnih plesnih šolah in Natka pravi, da so starši tisti, ki otrokom pokažejo videospote in predstavijo njihove največje uspešnice. "Mlajša generacija nas ne pozna, ampak jim starši pokažejo videe na YouTubu. Starši so tisti, ki vpišejo otroka, oni se odločijo, ker te poznajo in vedo, da si nekaj naredil. Nekateri otroci tudi poznajo pesmi in mi jih včasih zapojejo."

Učiteljica plesa pravi, da se ji zdi škoda, da danes otroci na slovenski sceni nimajo skupine, s katero bi se lahko poistovetili: "Nimajo takšne skupine, ki bi jih združevala in bi jih motivirala." Dodaja, da se ji zdi žalostno, da se je odnos do glasbe v Sloveniji tako zelo spremenil. "To, da ne vrtimo toliko slovenske glasbe in da se nimaš kje promovirati, je grozno. Grozna sramota. Ni mi jasno, kako se to lahko zgodi, to se nikjer ne dogaja, samo pri nas."

Komentarjev 2
  • markus 17:43 20.oktober 2016.

    To je res, da se samo pri nas dogaja, da dejansko domači glasbeniki, razen redkih izjem (Plestenjak, Modrijani itd.), nimajo možnosti konkretne promocije, ker se jim ta enostavno prepreči. Nimajo pa samo slovenski glasbeniki te smole. Tudi glasbeniki iz Avstrije, ...prikaži več Nemčije, Italije, Skandinavije in preostalega sveta se pri nas ne promovirajo. Promovira se samo glasbenike iz Balkana. Sicer pa naj Powerke še vprašajo kakšno Ines Erbus ali katero drugo "slovensko" pevko, ki poje v hrvaščini. Takšnim pa dajo prednost. Sramota. Glede glasbenega okusa je Slovenija daleč najbolj ozkogleda država na svetu. Zelo nazadnjaška.

  • zlatane 14:21 20.oktober 2016.

    mislite kaj hočete, zame so še vedno lepotičke