Šport
91 ogledov

''Takšnega favorita še nisem imel''

alexander stockl EPA
Norvežani na skupno zmago na novoletni turneji čakajo vse od sezone 2007, ko je prestižno lovoriko osvojil Anders Jacobsen.

Od zmage Andersa Jacobsena je minilo že desetleje in norveški navijači so željni novega velikega uspeha na tradicionalni turneji štirih skakalnic.

Glavni trener Alexander Stöckl že dolgo ni bil tako optimističnen, glavni razlog za to pa je odlična forma njegovega prvega aduta Daniela Andreja Tandeja.

Norvežan je v četrtek dobil uvodne kvalifikacije v Oberstdorfu in poleg Domna Prevca ter Kamila Stocha velja za enega od favoritov tekmovanja.

''Odkar vodim reprezentanco, še nisem imel večjega favorita na novoletni turneji,'' je svojega varovanca pohvalil 43-letni Stöckl.

daniel andre tande | Avtor: EPA EPA
Minila so štiri leta, odkar sta Anders Jacobsen in Tom Hilde v sezoni 2012/2013 ogrožala prevlado Gregorja Schlierenzauerja, vendar sta se na koncu morala zadovoljiti z drugim oziroma tretjim mestom. Na lanski novoletni turneji, ki jo je zanesljivo dobil Peter Prevc, je bil najboljši Norvežan Kenneth Gangnes na četrtem mestu. Letos so pričakovanja precej višja.

Tande se z oznako favorita ne obremenjuje, še več, v tem celo uživa. ''To mi laska, Rad sem v vlogi favorita,'' je po kvalifikacijah povedal 22-letnik in dodal, da je rezultat lepa napoved za prihajajoče štiri tekme v Nemčiji in Avstriji.

''Zmaga v kvalifikacijah je okrepila mojo samozavest. To kaže na to, da so moji skoki že na zelo visokem nivoju,'' je pojasnil Tande, ki se na skakalnici v Oberstdorfu zelo dobro počuti. ''Tukaj smo veliko trenirali, zato jo dobro poznam,'' je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.