Magazin > VIP
42 ogledov

Takšnega vdora v Buckinghamsko palačo še ni bilo

Buckinghamska palača
1/2
Profimedias
Med plezanjem čez visoko ograjo, ki obdaja Buckinghamsko palačo, so ujeli moškega, ki je grozil s strelnim orožjem.

Sta Kate in William v nevarnosti? In, ali imajo varnostni ukrepi kraljice Elizabete napako? Mnogi se sprašuejo, kako je uspelo 22-letnemu Danielu Sheehnanu preplezati ograjo pred palačo, ne da bi ga kdo opazil.

Buckinghamska palača | Avtor: Profimedias Profimedias
Neuravnovešeni 22-letnik, ki je pred kratkim zapustil psihiatrično kliniko, je med tem, ko so ga varnostniki pridržali, kričal nanj, naj ga spustijo, da bo vzel pištolo in začel streljati. "Spustite me! Vzel bom pištolo in se branil! Sicer je nimam, a jo bom dobil!" je kričal Sheehnan, ki se je upiral policiji in jim ni želel povedati svojega imena.

Tožilec Kevin Christie je povedal, da so 22-letnika iz bolnišnice odpustili pred nekaj dnevi. Bolnišnica Langey Green je specializirana za zdravljenje ljudi z akutnimi duševnimi motnjami. Napad oziroma poskus vloma v palačo se je zgodil dan po tem, ko so ga odpustili iz bolnišnice. Napad se je zgodil, čeprav je varnost pred in v palači povečana, odkar so se v zadnjem letu začeli pojavljati teroristični napadi tudi v evropskih državah.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.