Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Takšnim zajtrkom se raje izognite

hrana zajtrk sok jajce pomaranča Shutterstock
Vemo, da je zajtrk najbolj zdrav obrok v dnevu. Z njim telo pripravimo na dan, ki je pred nami. Če želite dan začeti okusno in zdravo ter telesu nuditi energijo, se izogibajte spodnjim zajtrkom.

Sadne pijače in jogurt

Čeprav na njih piše, da so stoodstotno naravni, so kupljene sadne pijače polne sladkorja in dodatkov. Takšen napitek vam bo na prazen želodec dal energije za kakšno uro ali dve, a vam jo bo kmalu tudi 'odvzel'. Te pijače imajo zelo malo hranilnih snovi. Enako velja za sadne jogurte. Raje si kupite navaden jogurt in vanj narežite sveže sadje.

Pekovski izdelki

Razna peciva, krofi, rahli rogljički in podobni pekovski izdelki so sicer zelo okusni in nasitni, a velikokrat vsebujejo velike količine dodatkov, soli in sladkorja. Če imate zjutraj radi pecivo raje izberite tistega z žitaricami, brez marmelade ali čokolade.

"Zidarski" zajtrk

Tu imamo v mislih težke zajtrke, kakršne jedo fizični delavci, ki potrebujejo veliko količino hrane zjutraj, saj čez dan nimajo časa veliko jesti. To so jajca s šunko, mastne salame, začinjene z majonezo ali kečapom. Organizem s tem zajtrkom ne bo dobil vitaminov in mineralov, že zgodaj zjutraj pa boste vnesli maščobo in sol. Če imate radi jajca, jih raje skuhajte in pojejte z malo soli.

Komentarjev 1
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 12:47 14.marec 2017.

    pa saj nič ne smem jest, budale jedne