Slovenija
60 ogledov

Takšno vreme bomo imeli ta teden

zima, sneg, mraz Profimedias
Danes popoldne bo v hribovitem svetu severne Slovenije jasno, drugje večinoma oblačno, ponekod po nižinah v notranjosti tudi megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 2, na Primorskem do 10 stopinj C.

V tem tednu se bo nadaljevalo suho zimsko vreme. Po nižinah bo precej megle ali pa nizke oblačnosti. Sonce bo v gorah in na Primorskem.

Jutri bo večinoma oblačno ali megleno, v višjih legah in na Primorskem bo pretežno jasno. Pihala bo zmerna burja, ki se bo proti večeru krepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -11, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od -4 do 0, na Primorskem do 8 stopinj C.

V sredo in v četrtek bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno.

Letošnji januar bo s temperaturami okoli 3 stopinje pod povprečjem najhladnejši v zadnjih 30 letih.

Naši kraji bodo še naprej pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad srednjo in vzhodno Evropo.

Nadaljevalo se bo suho zimsko vreme s temperaturno inverzijo. Več sončnega vremena bo v gorah in na Primorskem, po nižinah in kotlinah v notranjosti Slovenije pa bo precej megle ali nizke oblačnosti z nizkimi temperaturami.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.