Šport
20 ogledov

Tampa po 11 letih v boj za Stanleyja

tampa bay lightning nhl končnica Profimedias
Hokejisti moštva Tampa Bay Lightning so prvi finalisti letošnje lige NHL, potem ko so na sedmi polfinalni tekmi premagal New York Rangers.

Ekipa iz Floride je dobila finale vzhoda, potem ko je slavila na današnji odločilni sedmi tekmi konferenčnega finala na gostovanju pri lanskih podprvakih New York Rangers z 2:0.

Za Tampo, ki je Stanleyjev pokal zadnjič osvojila leta 2004, lani ga je osvojil Anže Kopitar s soigralci iz Los Angelesa, sta v zadnji tretjini zadela Alex Killorn (42.) in Ondrej Palat (52.)

Izstopal je tudi vratar Ben Bishop, ki je ubranil vseh 22 strelov na svoj gol. Tako kot 29. aprila proti Chicagu, kjer je ubranil kar 31 strelov, na sedmi odločilni tekmi letošnje končnice spet ni prejel gola.

Zanimivo je tudi, da New York Rangers v zgodovini kluba do današnje tekme v končnici še nikoli niso izgubili sedme tekme na domačem ledu. "Najboljše smo si prihranili za najpomembnejšo tekmo. To je bila ena naših najboljših predstav doslej," pa je razlog za poraz New Yorka opisal zvezdnik Tampe Steve Stamkos.

Vratar New York Rangers Henrik Lundqvist je zbral 23 obramb, a Šved za napredovanje ob sebi ni imel razpoloženih napadalcev, ki bi domačim zagotovili zmago. "Od finala smo bili oddaljeni le eno tretjino. Fantje so se res borili in seveda smo zelo razočarani," pa je po tekmi povedal trener New Yorka Alain Vigneault.

Dvoboj za Stanleyjev pokal 2014/15 se bo začel v sredo, 3. junija. Nasprotnik Tampe bo zmagovalec zahoda, kjer se merita Anaheim Ducks in Chicago Blackhawks. Odločilna sedma tekma med tema ekipama bo na sporedu danes v Anaheimu. Če bo zmagala ekipa iz Kalifornije, bo imela ta prednost domačega igrišča tudi v finalu s Tampo, če bo uspešen Chicago, bo prva tekma velikega finala v Tampi na Floridi.

Liga NHL, konferenčni finale:

Vzhod

New York Rangers : Tampa Bay Lightning 0:2 /3:4/

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.