Svet
110 ogledov

Tampone namakajo v alkohol, da se ga "nalezejo"

tamponi Shutterstock
Skrb vzbujajoč trend med hrvaškimi najstnicami.

V svetovnem merilu je bilo v zadnjih letih več primerov, ko so se najstnice poslužile novega načina, kako biti pod vplivom alkoholnih hlapov. Najstniki čedalje mlajši začnejo uživati alkohol. Dekleta se pri tem zatekajo k posebni metodi. Tampone namočijo v alkohol in jih vstavijo v nožnico, da tako alkohol pride prej v kri. 

O tovrstnem početju poročajo tudi s Hrvaške. Za Glas Slavonije je spregovorila mama neke najstnike, ki jo je pripoved hčerke o početju njenih prijateljic pretresla. "Njene prijateljice so se pohvalile, da so poskusile zanimivo tehniko opijanja, ki se je mladi v zahodnih državah že dolgo poslužujejo in da so navdušene nad učinkom, hitrim in močnim delovanjem. Higienske tampone so namočile v vodko in potem so si jih vstavile kot med menstruacijo. Pohvalile so se, da jih še nikoli ni tako hitro 'zadelo'," je povedala omenjena mama. Prijateljice so dekletu priporočile, naj tudi sama poskusi. 

Predstojnik ginekološke klinike iz Osijeka dr. Darko Čuržik je zaskrbljen. Dekleta si lahko s takšnim početjem povzročijo več škode, kot se zavedajo. Lahko si poškodujejo sluznico nožnice, kar je lahko vzrok za infekcije, ki lahko v skrajnem primeru vodijo tudi v neplodnost.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:33 13.maj 2016.

    " potem so si jih vstavile kot med menstruacijo."Že tko je med menstruacijo nožnica na udarcu, one bi jo pa še dodatno mrcvarile. Sam da navjo pol zapravljale davkoplačevalski denar z tistimi obiski pri ginekologu ki bi se jih ...prikaži več z lahkoto izognil če ne bi tega počel.

  • Ferluci 15:35 13.maj 2016.

    Topli bratci bodo novice prav gotovo veseli. In država, ki bo posledično več prodala in dobila več DDV-ja.

  • kapibara 14:45 13.maj 2016.

    Točno, s tem so si same krive, če pa so tamponi vsestransko uporabni.. tudi za mladoletnike, kise hočejo zadevat..