Šport
155 ogledov

Znana kazen za slovensko grešnico

tanja šmid Boštjan Tacol
Slovenska antidopinška organizacija (Sloado) je danes uradno sporočila kazen, ki je zaradi kršitve protidopinških pravil doletela plavalko Tanjo Šmid.

Plavalka Tanja Šmid, ki je pravila kršila konec februarja na odprtem plavalnem prvenstvu v Beogradu, je svojo krivdo že priznala in sporočila, da je končala športno pot.

Po prvotnem šoku in razkrivanju ozadja je Šmidova konec marca poudarila, da za svoje dejanje, čeprav nenamerno, prevzema vso odgovornost in se opravičuje javnosti. Poleg tega se je v izjavi odpovedala pravici do analize vzorca B.

Štiri leta in 750 evrov

Kazen je Šmidovi na podlagi 32. člena pravilnika danes uradno izrekla tudi organizacija Sloado, gre za prepoved nastopanja za nadaljnja štiri leta, poleg tega bo morala Šmidova za stroške testiranja in upravljanja rezultatov plačati še 750 evrov.

Šmidova se je v preteklih letih mučila s poškodbo rame, prve dobre izide vnovič dosegla lani in bila z lanskim dosežkom na mitingu v Kranju na poti do drugega olimpijskega nastopa po Londonu 2012 v Rio de Janeiro, ki bi bil tudi zadnji na športni poti.

Pri slovenski rekorderki na 200 metrov prsno, ki je plavanju posvetila skoraj 20 let svojega življenja, so v odvzetem vzorcu ugotovili snov GV 1516, ki je uvrščena na seznam prepovedanih snovi.

Najboljša sezona leta 2010

Tanja Šmid je bila v zadnjem desetletju stalna članica slovenske reprezentance, najuspešnejšo sezono pa je imela leta 2010, ko je na evropskem prvenstvu Sloveniji priborila srebrno medaljo.

Sprejeto Odločbo o kazni je že potrdila tudi Mednarodna plavalna zveza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.