Šport
18 ogledov

Tanja Žakelj z novo zmago ostaja v beli majici

Tanja Žakelj olimpijske igre 2012 London Stanko Gruden/STA
Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na tretji dirki za svetovni pokal v Val di Soleju znova stopila na najvišjo stopničko in s tem zadržala belo majico vodilne tekmovalke. Za 24-letno članico Unior Tools Teama sta zaostali Čehinja Katerina Nash in Kanadčanka Emily Batty. Druga slovenska predstavnica Blaža Klemenčič je bila 24.

Kolesarka iz Ledin Tanja Žakelj je že po startu prišla v vodstvo, čeprav jo je nato prehitela Kanadčanka Catharine Pendrel in si že privozila dobrih deset sekund prednosti, pa je slovenska tekmovalka vse do konca vztrajala na vodilnih mestih. V četrtem krogu jo je prehitela Katerina Nash, ki si je že pridirkala sedemnajst sekund prednosti, v zadnjem krogu pa jo je Žakljeva ujela, prehitela in slavila drugo zmago zapored. V Val di Soleju je sicer Žakljeva leta 2008 osvojila naslov svetovne prvakinje med mlajšimi članicami.

"V prvih krogih sem sicer res malo varčevala z močmi, vendar si nisem mislila, da bom lahko šla tako gladko mimo Pendrelove. Bila sem že povsem pripravljena na drugo mesto, vendar se nisem pustila. Na progi je bilo čudovito, imela sem močno podporo navijačev, tudi nasploh so vsi navijali zame in to mi je dalo dodatne atome moči. Catharine Pendrel sem prehitela v dolgem vzponu zadnjega kroga, nato pa sem se odlepila od nje," je po novem uspehu dejala Žakljeva in dodala: "Startala sem na zmago, bila sem pripravljena nanjo, seveda pa nisem mogla biti povsem prepričana, če mi bo tudi uspelo. Znova se je vse izšlo odlično in še posebej ob vseh navijačih je znova letelo. Hvala vsem navijačem in hvala ekipi, spet je zame odličen dan v Val di Soleju."

Blaža Klemenčič, kolesarka Calcit Bike Teama, od starta naprej ni našla stika z najboljšimi, prvi krog je prečkala kot 30., a je nato pridobila nekaj mest, na koncu pa končala kot 24., za zmagovalko je zaostala deset minut in 26 sekund.

V nedeljo še spust

Danes ob 14.00 se bodo s starta pognali še člani, med njimi tudi Boštjan Hribovšek. Na Južnem Tirolskem se bodo v nedeljo za nove točke borili še tekmovalci v spustu, od Slovencev sta se v finale prebila Zarja Černilogar in Žiga Pandur. Naslednja dirka svetovnega pokala bo od 24. do 28. julija v Vallnordu v Andori, že naslednji konec tedna pa gorske kolesarje čaka nastop na evropskem prvenstvu v Bernu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.