Slovenija
20 ogledov

Tanko: "Virant se spreneveda in dela nevednega"

Virant Anže Petkovšek
Vodja poslanske skupine SDS Tanko v zvezi s pobudo višje državne tožilke za spremembo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije očita predsedniku DZ Virantu, da se spreneveda in zavaja javnost in poslance.

Na petkovi seji kolegija predsednika DZ se namreč ob vprašanju Jožeta Tanka Gregor Virant ni spomnil pobude.

Tanko je na spletni strani SDS zapisal, da je višja državna tožilka Dragica Kotnik 13. maja 2012 pisala predsedniku DZ z namenom, da parlament preuči obstoječo protikorupcijsko zakonodajo in ugotovi, da je ta neustavna in neustrezna ter da sprejme takšno, ki bo omogočila preiskovani osebi demokratičen postopek. Virant se danes ne spomni, da bi dopis prejel.

Kopija dopisa je objavljena na spletni strani SDS, prav tako pismo, v katerem je Kotnikova 14. januarja s svojo lansko pobudo seznanila vodjo poslancev SDS.

"Dejstvo je, da je predsednik Državnega zbora, dr. Gregor Virant, 13. maja 2012 prejel "Predlog za nadzor nad komisijo", ki mu ga je posredovala višja državna tožilka, Dragica Kotnik, na kar me je opozorila s svojim dopisom z dne 14.1.2013,“ je še zapisal Tanko.

"Včeraj na kolegiju se - kljub temu, da sem ga predvčerajšnjim o morebitnih dopisih funkcionarjev, poslanih njemu osebno, opozoril s posebnim dopisom - ni spomnil, da bi prejel kakršenkoli dopis katerega koli funkcionarja, ki je bil predmet obravnave na KPK. Menim, da gre za sprenevedanje in za zavajanje javnosti in poslancev,“ še piše Tanko.

Če bi poslanci dobili kopije dopisa višje državne tožilke, bi po Tankovih besedah morda najbrž kdo od njih le podrobneje proučil zadevo in morda pripravil popravek zakona. Lahko pa bi Virant za to zaprosil tudi službe DZ, je predlagal Tanko in dodal, da se tako ni zgodilo nič in problem je ostal.

Komentarjev 6
  • ennanova 11:23 20.januar 2013.

    Cena korupcijeMedtem ko čakamo, da morda pade vlada, se splača opomniti na naslednje: Cena zdaj dokazanega kršenja zakonov v dveh najbolj odmevnih primerih ter globlje sistemske korupcije, ki se politikom sploh ne zdi problematična (ker pač izvira iz načina, ...prikaži več kako se pri nas nasploh dela stvari), jehttp://za-misli.si/kolumne/uros-crnigoj/742-cena-korupcije

  • Milan Samide 08:56 20.januar 2013.

    POLITIKI NISO IZVOLJENI v skladu z našo ustavo, zato imajo protestniki prav, ko zahtevajo odstop vseh politikov. Če pa analiziramo 3.ćlen URS, lahko vidimo , da so bile dosedanje volitve NELEGITIMNE, ker so izvajane v nasprotju z našo USTAVO. ...prikaži večUSTAVO. Poglejmo kako je zapisan ta člen ustave.3. členSlovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.Razlaga besede po SSKJNEPOSREDNO , . Neposredno pomeni, da ni nobenega posrednika med voljenimi in volivci;, to pomeni, da ni vmes, (političnih strank). V vseh teh letih demokracije pa smo volili POSREDNO, kar je v nasprotju z našo ustavo..Torej so volitve NEVELJAVNE in jih je potrebno PONOVITI in izpeljati skladno z USTAVO RS.Sedanji politiki

  • Veteran 19:59 19.januar 2013.

    Če se že politika iz moralnega vidika spotika na vse živo me zanima, kdaj bo sam Virant plačal za vse lumparije, ki jih je počel v preteklosti?!