Šport > Nogomet
21 ogledov

Tata: "Messi mora biti zadovoljen"

Gerardo Tata Martino Barcelona predstavitev
1/10
EPA
Gerardo "Tata" Martino se je kot trener katalonskega velikana prvič predstavil evropskim medijem.

"Zelo sem srečen. Ponosen sem, da sem prišel v tako prestižen in zgodovinski klub, kot je Barcelona. Vsi veste, kakšna situacija me je, na žalost, pripeljala do sem. Ob tej priložnosti bi rad zaželel vse najboljše Titu," je uvodoma na stadionu Camp Nou dejal novi trener Barcelone, Argentinec Gerardo Martino.

Nekdanji strateg Newell's Old Boys je nato pojasnil, zakaj je bil izbran s strani klubskega vodstva. "Pripeljali so me, in moje sodelavce, da bi nadaljevali razvoj neke ideje. Vse skupaj bomo prilagodili slogu kluba in dodali našo osebno noto, da bi naredili ekipo veliko bolj kompletno," je dejal pristaš ofenzivnega nogometa, ki je v Katalonijo pripeljal tudi dva pomočnika.

"Velik izziv, a privilegij"

"Gre za velik izziv. To ni lahka služba. Je pa velik privilegij. Pred kakšnim letom si nisem predstavljal, da bom tu, a sedaj sem hvaležen. Želimo zmagovati še naprej in zato moramo hitro sestaviti moštvo. To bo ključnega pomena. Razočaranje bo, če ne bomo osvojili nobene lovorike," se "Tata" zaveda, da so standardi pri Blaugrani zelo visoki.

Martino je v nadaljevanju želel razjasniti, da Leo Messi ni imel nič z njegovim imenovanjem, čeprav je sam sprva mislil tako. To je včeraj zanikal tudi najboljši svetovni nogometaš. "Oba sva iz Rosaria, iz Newell's, a se ne poznava osebno. Domneval sem, da je uprava govorila z Messijem, a temu ni bilo tako."

Vergini z eno nogo v Kataloniji

O La Pulgi je bilo seveda veliko vprašanj. "Messi bo še naprej igral na istem položaju, kot do sedaj. On se mora počutiti tako udobno in zadovoljno, kot se je do sedaj. Sicer sem mislil, da bom Messija nekoč treniral pri Newell's, ne pa pri Barceloni," je z nasmehom na obrazu o novi-stari vlogi magičnega Argentinca povedal njegov rojak.

Barcelona je trenutno najbolj "tanka" na položaju centralnega branilca, eden izmed najverjetnejših kandidatov za prihod na Camp Nou je Martinov dosedanji varovanec Santiago Vergini. "Je odličen nogometaš. A najprej moram spoznati ekipo, da bom lahko ocenil, kje potrebujemo okrepitve," je o prihodu visokoraslega branilca povedal "Tata". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.