Slovenija
8 ogledov

Tatovi na delu: Gotovino in zlatnino dobro skrijte

Žurnal24 main
V Spodnjih Lazah na območju Bleda je neznanec iz hiše potem, ko je vlomil skozi balkonska vrata, ukradel za okoli 1.500 eurov gotovine in nekaj zlatnine, na Bleiweisovi cesti v Kranju pa je storilec do nekaj sto evrov gotovine prišel z vlomom v gostinski lokal skozi stranska vrata.

 

"Zlatnina oziroma nakit in denar sta tudi sicer med najbolj mamljivimi predmeti, ki jih v kaznivih dejanjih iščejo vlomilci. Na Gorenjskem je bil to plen storilcev pri skoraj polovici vlomov, pri čemer se korist storilcev pri posameznih kaznivih dejanjih giblje med nekaj deset in tudi do več tisoč eurov," pravijo gorenjski policisti.

Storilci najpogosteje vlamljajo skozi okna ali vrata. "Zato, kljub temu, da je konec počitnic, poletja in dopustov, se lastniki potrudite in vlomilcem stvari ne puščajte na 'pladnju'. Denar in vrednejše stvari naj bodo zavarovane ter ustrezno in skrbno pospravljene, okna naj bodo med vašo odsotnostjo vedno zaprta, vrata zaklenjena, ključi pospravljeni in nedosegljivi storilcem, pa tudi z oken in njihove bližine je priporočljivo pospraviti vrednejše stvari," še opozarjajo policisti.

Priporočajo še uporabo alarmnih sistemov, pri odganjanju nepridipravov veliko pripomorejo tudi dobri sosedski odnosi, ker je najboljši alarm lahko ravno sosed.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 10:38 01.september 2015.

    Kako naj skrijem nekaj , česar nimam ??????????????