Avto
2746 ogledov

Tatovi ukradli izjemen primerek BMW M3

BMW M3 E30
1/4
Nemška policija
Nemška policija išče redkega BMW M3 iz leta 1989, ki so ga neznanci odpeljali v noč. Morda ga bo pot vodila prek Slovenije?

Modeli znamke BMW so med najbolj priljubljenimi na spiskih tatov. Običajno so to sicer novejša vozila, a M3 generacije E30 je sam po sebi tako redek in znamenit, da bi bil izredno dragocena trofeja v garaži ljubitelja. 

V Berlinu so pred kratkim sunili takšen primerek, ki je bil povrh tudi zelo kričeče obarvan v "zastavo" črke M - bela zunanjost so prekrivale modre in rdeče črte, nameščena je imel BBS platišča. Zaradi izredne ohranjenosti in redkosti ga lastnik ceni na 60.000 evrov. Pri tem ni pretiraval, prvo generacijo M3 boste namreč težko našli za manj kot 40.000 evrov, cene za posebne serije segajo vse do 150.000 evrov.

Nemška policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o avtu, da se javijo. Bojijo se, da bodo tatovi izjemen avtomobil v želji, da ga spravijo iz države v eno od vzhodnih "teksas" držav, prebarvali in s tem uničili njegovo originalnost.

Fotografije dokazujejo, da je bil M3 resnično v vrhunski formi. Kar srce bi bolelo, če bi ga v prihodnje za prevoz uporabljal kakšen klub lokalnih mačotov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.