Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

V okolici vrtcev kradejo iz avtomobilov

Tatvina Shutterstock
Tudi če skočite le za kratek čas po otroka v vrtec, ne puščajte avtomobila odklenjenega ali na vidnem mestu vrednejših predmetov, ki mamijo nepridiprave.

V Mariboru in njegovi okolici policisti zadnjih nekaj tednov beležijo povečano število tatvin in vlomov v osebna vozila, predvsem v okolici vrtcev, in to sredi dneva. "Storilci vlamljajo in izvršujejo tatvine iz vozil, v katerih zaznajo vrednejše predmete, predvsem torbice in denarnice ter razne tehnične  predmete, na primer računalnike ali telefone," opozarjajo na mariborski policijski upravi.

Vedno zaklenite!

Zato pozivajo vse občane, da predvsem pri predaji in prevzemu svojih otrok v vrtcu, šoli in v podobnih primerih, ko za kratek čas zapustijo parkirano vozilo, svoja vozila skrbno zaklepajo, v njih pa na vidnih mestih ne puščajo vrednejših predmetov. Posebej naj bodo pozorni na osebe v bližini parkiranega vozila, saj bi lahko šlo za potencialnega storilca.

V primeru, da postanejo žrtve kaznivega dejanja, policisti svetujejo, naj nemudoma obvestijo policijo na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.