Šport > Nogomet
28 ogledov

Tavares: Danes srce bije hitreje

Marcos Tavares Profimedias
Trinajstkratni slovenski državni prvak drevi ob 20. uri v Ljudskem vrtu začenja lov na vstopnico za evropska tekmovanja.

Pokalni prvak Maribor se bo ob 20. uri pomeril z Levskim iz bolgarske Sofije. Vijoličasti so pred začetkom nove sezone doživeli nekaj kadrovskih sprememb, prvo priložnost za dokazovanje pa bodo imeli že nocoj, ko si bodo v Ljudskem vrtu poskušali priigrati čim boljše izhodišče pred povratno tekmo v bolgarski prestolnici.

''Danes sem se prebudil drugače, srce je bilo hitreje. Komaj že čakamo tekmo. Da pokažemo, kaj zmoremo in - zmagamo,'' je pred prvo evropsko preizkušnjo za uradno stran kluba dejal Marcos Tavares.

''Vsak dan smo več kot en mesec trenirali, da pridemo do tega trenutka. Po opravljenih pripravah smo na visokem nivoju, celotna ekipa je v dobrem stanju. Levski je ugledna ekipa v Bolgariji, s kakovostnimi posamezniki. Toda igramo na našem igrišču in Maribor je doma, skupaj z navijači, v prednosti. Povezava med igralci in tribunami je odlična, imamo energijo in izkoristili jo bomo,'' je dodal brazilski napadalec.

Maribor bo prvo uradno tekmo sezone izkoristil za predstavitev nove ekipe, ki bo prepoznavna po mešanici mladosti in izkušenj. ''Ekipa je doživela nekaj sprememb, ustvarili smo pravo kemijo. Dobro smo se ujeli, mladi so prinesli novo energijo. Starejši pa jim pomagamo, jih usmerjamo in vidi se, da smo dobra naveza. Verjamem, da bomo to potrdili med sezono. Za začetek sezone pa želim zmago in potem razplet po naših željah v Sofiji,'' je zaključil Tavares.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.