Šport > Nogomet
22 ogledov

Tavares nabrušen ob vrnitvi na Ciper

Velazquez Tavares Panathinaikos Maribor Evropska liga Atene Oaka EPA
Nogometaši Maribora bodo na stadionu GSP v torek zvečer opravili še zadnji trening pred jutrišnjo tekmo z Apoelom. Kapetan Marcos Tavares še posebno motiviran.

Po kosilu se je ekipi Maribora na Cipru naknadno pridružil tudi trener Ante Čačić. Priprave hrvaškega trenerja je namreč grobo prekinila smrt v družini, zaradi česar so vijoličasti analizo nasprotnika opravili brez svojega stratega, ki pa bo že vodil večerni trening na stadionu GSP.

"Minilo je veliko časa, spomini so že nekoliko zbledeli. Niso pa preveč prijetni (smeh)," klubska spletna stran (www.nkmaribor.com) prenaša besede kapetana Marcosa Tavaresa, ki je Apoel pred šestimi leti zapustil po vsega nekaj odigranih tekmah.

Le še dodatna motivacija

"Zame pomeni vrnitev na Ciper le še dodatno motivacijo, da z ekipo pridemo do dobrega izhodišča pred povratnim dvobojem v Ljudskem vrtu. Pol leta sem bil član Apoela, a nisem igral preveč. Ko smo izpadli v evropskih kvalifikacijah, so se v vodstvu kluba petim Brazilcem, ki smo bili v moštvu, zahvalili za sodelovanje. Na prvi tekmi na domačem igrišču smo zmagali z 2:0, v Belorusiji pa izgubili 0:3 in predsednik je rekel, da tujcev več ne potrebujejo. Hvala bogu, po tej izkušnji mi je Maribor odprl vrata in zame se je začelo izjemno obdobje."

Ekipa je od leta 2007 doživela mnoge spremembe in se v debitantski sezoni 2011/12 tudi senzacionalno uvrstila v četrtfinale Lige prvakov. Uspešnega srbskega trenerja Ivana Jovanovića je nadomestil nekdanji trener Cluja in Heart of Midlothiana Paulo Sergio.

Velika priložnost

"Zgodba ni primerljiva. Le Nuno Morais je še ostal v klubu iz tedanje ekipe. Stiki z rojakom so ohranjeni, saj sva se dobro razumela. No, bila sva v stikih. V pričakovanju naše medsebojne tekme se zdaj več nisva slišala (smeh)," je še dodal Tavares.

Paulo Jorge APOEL Apoel Nikozija Lyon Liga prvakov osmina finala povratna tekma | Avtor: EPA EPA
"Veliko gledalcev se zbere na njihovih domačih tekmah, verjamem, da bo stadion poln. Imajo bučne navijače, toda ne oziramo se na tribune. Ekipa se zaveda, kaj zmore, ni strahu. Dovolj smo že izkušeni. Imamo veliko priložnost, obeta se velik boj. Apoel je bil pred dvema letoma senzacija Lige prvakov, zdaj je ekipa nekoliko spremenjena, a še vedno kvalitetna. Prva tekma bo zelo pomembna za odločitev o zmagovalcu v tem dvoboju, povsem smo osredotočeni na vse naše naloge."

Ilia: "Maribor leta 2002 favorit, zdaj je drugače"

Maribor se bo v Nikoziji srečal s številnimi starimi znanci, tudi branilcem Mariosom Ilio, ki je za APOEL skupaj z Marinosom Satsiasom, Constantinosom Charalambidesom in Nektariosom Alexandroujem z vijoličastimi igral že v sezoni 2002/03.

Takrat je Maribor po zmagi z 2:1 v Ljudskem vrtu zapravil napredovanje s porazom 2:4 v Nikoziji, Ilia pa je zabil svoj prvi gol v evropskih tekmovanjih. Bočni branilec je priznal, da je bila zmaga nad slovenskimi prvaki nekaj posebnega, saj Ciprčani niso bili favoriti. A stvari se spreminjajo.

"Spomnim se, da je bila to zares navdušujoča tekma, ki je bila zelo izenačena od začetka do konca," je za spletno stran Evropske nogometne zveze (Uefa) povedal Ilia. "Pokazali smo izjemen karakter, da smo se vrnili po zgodnjem zaostanku. Spomnim se napetosti, še posebej v zadnjih minutah, ko smo se morali ubraniti z le desetimi igalci. Zmaga je bila prav gotovo za spomin, ker je bil Maribor takrat velik favorit, mi pa smo bili v podrejenem položaju, ampak verjamem, da je zdaj drugače."

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. krog, prva tekma:

Sreda ob 19.00:
APOEL Nikozija − Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.