Šport > Nogomet
102 ogledov

Tavares odslej na voljo Katancu

marcos tavares nk maribor predstavitev dresov NK Maribor
Marcos Tavares je v ponedeljek svečano prisegel kot slovenski državljan. V Slovenijo je prišel januarja 2008 in od takrat zabil že več kot sto golov za Maribor.

Po petih letih in pol, 256 tekmah in 108 golih je kapetan Maribora, 29-letni Marcos Morales Tavares le postal slovenski državljan. Nekaj slovenskih dokumentov že ima, v sredo pa bo prejel še potni list države na sončni strani Alp. To pomeni, da bo četrtkovo tekmo Evropske lige proti Rubinu iz Kazana odigral že kot slovenski državljan.

"Zelo sem vesel, težko je opisati občutke. Zame je kot čudež, na ta trenutek sem čakal pet let in pol. Vse, kar sem si želel v Sloveniji, se je uresničilo, Bog mi je pomagal. To je velik korak v mojem življenju, zdaj bo vse lažje. Veselje je popolno, tudi pri ženi in družini, saj smo se odločili, da bomo po koncu moje kariere ostali v Mariboru,” je po velikem osebnem mejniku za spletno stran mariborskega kluba povedal Tavares.

Pomagal tudi Čeferin

"Zahvaljujem se vsem v klubu, od obeh direktorjev, do naših uslužbencev v pisarnah, ki so mi ves ta čas neutrudno pomagali s pridobivanjem dokumentov med dolgim postopkom. Sem njihov dolžnik, za vedno lahko ostanem v klubu. Moja osebna, posebna zahvala pa je namenjena tudi predsedniku Nogometne zveze Slovenije Aleksandru Čeferinu, ki se je prav tako zavzel za moj primer in sem tudi ob njegovem vključevanju dočakal trenutek, ki bo spremenil mojo prihodnost. Zdaj lahko ostanem v Sloveniji, urejen status je zelo pomemben za nadaljnje življenje,” se nogometaš rojen v Porto Alegreju ni pozabil zahvaliti vsem, ki so mu pomagali pri pridobitvi državljanstva.

Brazilec je zrasel v mladinski šoli Grêmia, čeprav je kot mladenič navijal za mestnega rivala Internacional. Tavares bi s svojo specifično igro lahko pomenil pomembno okrepitev za napad slovenske reprezentance, če bi se selektor Srečko Katanec seveda odločil za njegov vpoklic. 

Komentarjev 7
  • Grega Schirovnique 07:19 18.september 2013.

    faušija........ ccccccccc poleg takih me je sram da sn slovenec... res....... vidim da ste še vedno omejeni na lj....... saj pomoje je tudi vaša pamet tolko omejena res se mi smilite......

  • sc0rpio20 01:27 18.september 2013.

    Hmmm. Malo se pozanimaj preden komentiraš. Brazilščina?! Bi moral vedeti da v latinski ameriki govorijo špansko in portugalsko (razen v vseh treh gvajanah). V braziliji pač portugalsko. Drugače pa čestitke Tavaresu!

  • pesjan 19:56 17.september 2013.

    spet prek vez in poznanstev delili SLO. potne liste ? KOrupcija na višku ,še Čeferin zraven .