Šport > Nogomet
56 ogledov

Tavares: Šimundža bolje pozna to ekipo

Tavares Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Nino Verdnik
Prvič po tem, ko je tudi uradno postal slovenski državljan, je kapetan Maribora na nedeljskem derbiju z Olimpijo okusil slast ligaške zmage.


"Hvala Bogu, da smo zmagali, ta derbi je bil zelo pomemben za nas, da končamo ciklus, ki je bil malo težji. Zdaj nas čaka nekaj počitka pred drugim delom, za katerega si želimo, da bi bil boljši kot ta,"
je po nedeljski zmagi (v slovenščini) dejal Marcos Tavares, dolgoletni kapetan Maribora, ki se bo s svojim slovenskim potnim listom po koncu kariere v štajerski prestolnici tudi upokojil.

Vijoličasti so se z nedeljsko zmago proti Olimpiji vrnili na vrh lestvice, po zadetkih Jean-Philippa Mendyja in Damjana Boharja pa se je Ante Šimundža na drugi tekmi kot trener ljubljenega kluba veselil prve zmage. Tavares, ki je kot Slovenec sicer že zadel v Kopru, se je zdaj veselil še prve "slovenske" zmage.

Ko so skupaj, lahko premagajo vse

"Ta zmaga je zelo pomembna za motivacijo, spet smo prvi v naši ligi, zdaj imamo prednost v točkah in to moramo obdržati. Tudi v Evropski ligi si želimo točke in ta zmaga je zdaj motivacija, vrnila nam je tudi pogum. Mislim, da smo na pravi poti, imamo novega trenerja, delamo dobro in tako bomo poskusili tudi v nadaljevanju," je dejal Tavares.

"Na igrišču je naša ekipa naredila vse za zmago, Viole pa so na naši strani. To nam zelo pomaga. Vsi smo veseli zmage, tako igralci kot trener, zdaj moramo razmišljati naprej. Naša ekipa je danes stopila skupaj proti Olimpiji in pokazala dobro energijo. Ko smo skupaj, lahko premagamo vse druge. Ta tekma je bila zelo pomembna, saj smo že utrujeni."

"Šimundža bolje pozna našo ekipo"

Nogometaši so zmago posvetili tudi zvesti navijaški skupini Viole, ki je jasno izrazila neodobravanje do obeh kaznovanih članov moštva, branilca Nejca Potokarja in napadalca Nusmirja Fajića, ki so ju pričakali z napisom "gembleri", bosanskega nogometaša pa po prihodu v igro tudi izžvižgali. 

Tavares po tekmi tudi ni želel primerjati dela prejšnjega trenerja Anteja Čačića z zdajšnjim delom Šimundže, čeprav je priznal, da nekaj razlik nedvomno je.

"Zdi se mi, da Ante Šimundža bolje pozna našo ekipo. Ve, kaj smo prej delali, zdaj delamo skupaj, poznamo se, s čimer imamo veliko prednost in v Evropski ligi bo bolje. Trener Čačić je dobro delal, a ima drugačen način dela. Vsak trener ima svoje karakteristike, škoda je, da nam ni šlo, a zdaj imamo novega trenerja in gremo naprej," je dodal Tavares.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.