Šport
322 ogledov

Te ceste bodo zaprte zaradi dirke po Sloveniji

dirka po sloveniji Saša Despot
Štiridnevna kolesarka dirka Po Sloveniji, ki se je danes začela v Kopru in se bo končala v Kočevju, bo nekaj slabe volje povzročila med vozniki, saj bodo zaprte številne regionalne ceste. Največ je bo zagotovo v petek, ko bosta start in cilj v Ljubljani. Cilj dirke bo v nedeljo v Novem mestu.

Današnja etapa bo potekala od Kopra proti Črnemu Kalu, Divači, Postojni, Cerknici, Ribnici in do Kočevja, kjer se bo končala predvidoma med 14.45 in 15.10.

Petkova etapa se bo začela ob 10.55 pri hali Tivoli v Ljubljani, trasa pa bo šla nato čez Tacen in Zbilje proti Kranju, mimo Britofa, Šenčurja, čez Brnik in proti Kamniku, čez Volčji Potok, Radomlje, Litijo, Ivančno Gorico, Grosuplje in nazaj v Ljubljano. Tam pa kolesarje čakata dva kroga, in sicer po Ižanski, Dolenjski, Roški, Poljanski, Kopitarjevi, Resljevi, Komenskega ulici, Tavčarjevi in Slovenski cesti, kjer kolesarje pričakujejo med 14.50 in 15.40.

Sobotna etapa se bo v Celju začela ob 10.30 in bo šla v smeri Žalca, nato pa proti Šempetru, Grižam, Žalcu, spet Celju, nato pa proti Štoram, Šentjurju, mimo Vojnika, Zreč in Oplotnici do Slovenske Bistrice, od tam pa nazaj čez Oplotnico, Slovenske Konjice, Zreče in na Roglo. Predviden zaključek etape bo med 14.30 in 15.15.

Nedeljska etapa se bo v Rogaški Slatini začela ob 11.05 in bo šla proti Šmarjam pri Jelšah, čez Grobelno, Šentjur, Štore, Celje, Rimske Toplice, Zidani Most, Radeče, proti Mokronogu, Otočcu in v Novo mesto, kjer bo med 14.55 in 15.30 tudi cilj.

Organizator dirke Kolesarski klub Adria Mobil poziva vse obiskovalce, da se strogo držijo navodil policije, ki bo izvajala kratkotrajne zapore prometa, in sicer v križiščih. Policisti bodo promet spremljali na motornih kolesih in s službenimi vozili.

Udeležence opozarjajo še, da ko opazijo policijsko vozilo, ki uporablja rdečo-modro svetilko ter zvočne signale, ustavijo svoje vozilo in se umaknejo z vozišča, razen, če policist ne odredi drugače. Opozorila veljajo, dokler ne odpeljejo mimo vsa vozila v kolesarski koloni, vključno z zadnjim vozilom policije, ki uporablja rdečo-modro luč ter vozilo organizatorja z napisom "Konec kolesarske dirke". Zapore bodo trajale od 10 do 20 minut, na nekaterih odsekih tudi do 30 minut. Organizator poziva voznike in pešce, da med dirko uporabijo vzporedne ceste.

Podrobne informacije o trasi in zaporah cest so na spletni strani organizatorja dirke www.tourofslovenia.si/sl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.