Šport
43 ogledov

Team Sky ogrozila življenje kolesarja

team sky avtobus Reševalni pas/Twitter
Britanska kolesarska ekipa Team Sky se je opravičila za incident, ki bi ga z nevarno vožnjo skoraj povzročil voznik njihovega avtobusa.

Na spletu se je pojavil posnetek prehitevanja, ki si ga je privoščil voznik avtobusa kolesarske ekipe Team Sky.

Voznik se je na ozki cesti odločil za prehitevanje Andy Rolfeja, ki je posnetek objavil na družabnih omrežjih. Šokirani kolesar se je odzval s precej sočnimi besedami. Poleg kolesarja je bil blizu nesreče tudi voznik nasproti vozečega tovornjaka, ki se je izkazal s hitro reakcijo in z ustavljenim vozilom preprečil morebitni trk z avtobusom.

''Kar je razvidno s posnetka, je nesprejemljivo in mi to obžalujemo. Pogovarjali smo se z voznikom in pogovorili se bomo še podrobneje. Prav tako se bomo pogovorili z osebjem in jih opomnili na njihove odgovornosti,'' so sporočili iz tabora britanske ekipe.

''Spodbujanje ljudi, da se ven odpravijo s kolesi, je velik del tega, za kar se zavzemamo kot ekipa. Mi smo ekipa kolesarjev in zavedamo se, kako pomembno je, da kot ekipa skrbimo za zgled, ko gre za zagotavljanje varnosti kolesarjev na cesti,'' so dodali pri Team Sky.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.