Slovenija
83 ogledov

Tečejo zadnji dnevi za ugovor na informativni izračun dohodnine

slovenija 03.04.2009 dohodnina, napoved dohodnine, pismo, posta, davcna uprava, Boštjan Tacol
30. junija 2016 se izteče rok za vložitev ugovora zoper informativni izračun dohodnine.

Zavezanci, ki so konec maja oziroma v začetku junija na dom po navadni pošti prejeli informativne izračune dohodnine, imajo še do vključno četrtka, 30. junija 2016, čas, da vložijo ugovor, če ugotovijo, da podatki v informativnem izračunu niso pravilni oziroma so pomanjkljivi ali pa je njihova davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena.

Ugovor vložijo na naslov, ki je naveden v informativnem izračunu dohodnine. Obrazec ugovora je dostopen na vseh finančnih uradih in na spletni strani FURS.

Če pa se zavezanci z informativnim izračunom strinjajo, torej ocenijo, da je dejansko stanje takšno, kot je navedeno na informativnem izračunu dohodnine, jim ni treba storiti ničesar, ker bo informativni izračun v 30 dneh od odpreme samodejno postal odločba.

Rok za doplačilo premalo plačane dohodnine je 1. avgust, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na transakcijske račune 29. julija. ž

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • valerijakregar 16:26 27.junij 2016.

    zakaj ne pišete o prvem srečanju starih staršev s svojima vnukoma ????????????????in kako sta si vnučka želela oditi z njima !!!!!!!!!!!!!!žalostno in travmatično že za bralca, kaj šele za vpletene !!ODSTOP kopač-mrakove !!!!!!!!!!!!!!!!!!