Magazin > Lepota & telo
38 ogledov

Tega nikoli ne recite nekomu, ki je na dieti

zivljenje 14.02.13. Tehtnica, dieta, foto. shutterstock zivljenje 14.02.13. Tehtnica, dieta, foto. shutterstock
Pravi prijatelji vam bodo med hujšanjem pomagali, kljub temu mnogokrat izustijo stvari, ki jih nekdo, ki je na dieti, noče slišati.

1. Pojdiva na pico!
Najbolj zdravo je, če jemo vse – tudi čokolado in maščobo – paziti pa je treba, da živil, ki veljajo za nezdrava ali redilna, ne zaužijemo preveč. Če pa vaš prijatelj hujša, ga ne spravljate v skušnjavo. Če želite na vsak način z njim ali njo na večerjo, izberite restavracijo, kjer strežejo tudi zdrave jedi.

2. Ni ti treba hujšati, saj si koščena!
Se vam zdi ta izjava nedolžna? Pomislite še enkrat. Kadar bi radi pokomentirali prijateljev videz, ne uporabljajte besed "koščen“ ali "debel“, saj imata negativni prizvok. Drugič, ne komentirajte diete, razen v primeru, da bi izguba teže lahko resno ogrozila prijateljevo zdravje. V teh časih je pomembno, da to osebo podpirate.

3. To boš pojedel? Sem mislil, da si na dieti …
Naj se sam odloči, kaj bo jedel in kaj ne ter kdaj se bo pregrešil.

4. Pojdiva na pijačo!
Alkohol redi in spodbuja apetiti.

5. Preizkusi strogi post. Zvezdnice prisegajo nanj!
Post je lahko zelo škodljiv. Hitremu hujšanju ponavadi sledi jojo učinek, zato mu raje predstavite dieto oziroma življenjski slog, s katerim se bo kilogramov znebil za vse čase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.