Šport
7 ogledov

Najnižje uvrščeni tenisač v četrt stoletja

juan martin del potro EPA
Povratnik po poškodbi Juan Martin Del Potro se je po predaji Dominica Thiema uvrstil v četrtfinale OP ZDA.

Argentinski teniški igralec Juan Martin del Potro, 142. igralec sveta, je postal najnižje uvrščeni igralec na lestvici ATP, ki se je na odprtem prvenstvu uvrstil v četrtfinale, v zadnjih 25 letih!

To mu je uspelo potem, ko je njegov tekmec v osmini finala, osmi nosilec, Avstrijec Dominic Thiem pri zaostanku 3:6 in 2:3 dvoboj predal. Razlog predaje je bila poškodba kolena.

"Nikoli nočeš zmagati na tak način. Dominiku želim hitro okrevanje, pred njim je fantastična kariera," je Avstrijcu srečo zaželel Argentinec, zmagovalec turnirja leta 2009, ki je še enkrat več potrdil, da se v New Yorku odlično počuti.

"Razpoloženje tu je enkratno, res uživam. Čutim povezavo med ameriškimi in argentinskimi navijači, kar mi daje energijo. Ne vem sicer, ali igram bolje kot leta 2009, najbrž bom moral za ponovitev uspeha igrati bolje. Vsekakor pa je moja želja po tem velikanska."

Thiem: Nisem smel tvegati

"Nisem smel tvegati, s kolenom se ni za hecati. Zadnje dneve me je koleno močno bolelo, ko sem le malo bolj zategnil povoj," je težave s kolenom opisal Thiem, za katerega pa poškodovano koleno ni bila edina nevšečnost, imel je namreč tudi žulje na nogi. Brez težav ni bil niti Argentinec, ki je zaradi bolečin v rami že kmalu na začetku dvoboja zahteval premor.

Del Potro je najnižje uvrščeni igralec na lestvici ATP v četrtfinalu odprtega prvenstva ZDA po Jimmyju Connorsu, ki mu je leta 1991 to uspelo kot 174. igralcu sveta. Če bo storil še korak višje, bo postal najnižje uvrščeni polfinalist enega izmed štirih največjih turnirjev po letu 2000, ko se je med najboljše štiri v Wimbledonu prebil Belorus Vladimir Volčkov. Turnirja za grand slam pa 142. igralec sveta ali nižje uvrščeni ni dobil še nikoli.

Pri ženskah je danes v četrtfinale že napredovala peta niosilka Romunka Simona Halep, s 6:2 in 7:5 je ugnala Španko Carlo Suarez Navarro.

Slovenki v četrtfinalu

Slovenska ženska teniška dvojica Katarina Srebotnik/Andreja Klepač se je uvrstila v četrtfinale odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. V osmini finala sta bili 13. nosilki s 7:6 (3) in 6:0 boljši od rusko-nemške dvojice Ala Kudrijavceva/Sabine Lisicki.

"Uvrstitev v četrtfinale je lep dosežek. Obe dve sva ubranili točke, tako da ne bova padli na lestvici. Do konca dvoboja sva bili zbrani, saj sva se dobro zavedali, da sta se tekmici spodobni vrniti. Pri 5:0 pa sva vendarle vedeli, da preobrata ne bo," je po zmagi dejala Srebotnikova.

V četrtfinalu se bosta pomerili s petima nosilkama Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino, z njima sta letos igrali že nekajkrat, a vedno ostali praznih rok. "Vedno sva bili blizu, a hkrati daleč. Upam, da nama bo tokrat vendarle uspelo streti ta oreh," se nadeja Klepačeva, Srebotnikova pa jo dopolnjuje: "Lahko bova povsem sproščeni, nimava česa izgubiti. S tekmicama se ne obremenjujeva, doslej žreba za naprej nisva niti gledali."

Pliškova izločila Venus Williams

Češka teniška igralka Karolina Pliškova je v New Yorku prišla do svojega najboljšega rezultata na turnirjih za grand slam. Potem ko je s 4:6, 6:4 in 7:6 (3) premagala dvakratno zmagovalko Venus Williams, se je uvrstila v četrtfinale, kar ji doslej še ni uspelo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.