Vizita za živali > Festival
86 ogledov

Hobotnica zna odpreti steklenico

Hobotnica Profimedias
Ste vedeli, da so hobotnice med najinteligentnejšimi nevretenčarji? To so namreč dokazale številne raziskave.

Hobotnice se zelo hitro učijo z opazovanjem drugih hobotnic. Odlično se izkažejo pri različnih nalogah. Je ena redkih živali, ki lahko odpre steklenico in edini nevretenčar, ki uporablja orodje. 

Znanstveniki so opazili, da pogosto zbirajo predmete, kot so školjke ali rakove lupine, da bi si iz njih zgradile “utrdbe” ali “vrtove” okoli zatočišč. Nekatere hobotnice lupine uporabljajo tudi kot zaščito pred plenilci.

Hobotnice so, po raziskavah znanstvenikov, zelo igrive živali. Imajo močno osebnost in temperament.  So fizično zelo posebne, saj imajo neverjetno sposobnost prehajanja skozi ozke prehode. V sebi imajo strup, zaščitijo pa se z menjavanjem barv. Največ strupa, ki je za človeka lahko usoden, vsebuje modra hobotnica.

Poučen in zabaven poligon

Zanimiva dejstva o teh ljubkih živalih bodo otroci lahko spoznali  tudi na Argetinem Junior poligonu na Festivalu za ljubitelje živali, ki bo 11. junija v Češminovem parku v Domžalah. Pridružite se nam od 9.30 do 16.30, vstop bo prost. Več o samem dogodku, si lahko preberete TUKAJ

Argeta Juior poligon bo sestavljen iz petih poučnih nalog za naše najmlajše, kjer bodo spoznali pet morskih živali. Za vsako uspešno nalogo bodo otroci lahko zbirali žige in jih na koncu zamenjali za lepo simbolično nagrado.  Poleg inteligentne hobotnice bodo tako na zabaven način spoznali tudi raka, pingvina, školjko in delfina.

"Blagovna znamka Argeta Junior ozirom raček Junior ima poslanstvo, da otroke poučuje na zabaven način. Njegov cilj je, da se otroci preko igre tudi česa novega naučijo, saj je tako učenje bolj sproščeno in zabavno. Ker se poligoni izvajajo na takšnih dogodkih predvsem v poletnem in zgodnje jesenskem obdobju, se nam je zdelo zabavno, da raček otroke tokrat nauči nekaj zanimivih dejstev o morskih živalih," pojasnjujejo pri Argeti.