Slovenija > Mastercard
189 ogledov

Tega o Hrvaški (morda) niste vedeli

Hrvaška plaža
Hrvaška se je pravkar priključila globalnem programu Mastercard® Priceless® Cities, ki imetnikom kartic omogoča neprecenljiva doživetja. Preverite, kje lahko izkoristite edinstvene ugodnosti.

Hrvaška je med Slovenci še vedno najbolj priljubljena tuja destinacija za poletni dopust. V letu 2016 je bila Hrvaška s 66 odstotki največkrat obiskana država na zasebnih potovanjih v tujino, daleč zadaj jim s petimi odstotki sledi Italija.

To ne preseneča, saj ima poleg čudovitih plaž in čistega morja tudi bogato naravno in kulturno dediščino. 

Z več kot 2.715 urami sonca na leto, 6.278 kilometri dolgo obalo in kar 1.244 otočki, je odlična destinacija za pobeg. Ponaša se z osmimi nacionalnimi parki, enajstimi naravnimi parki in s kar sedmimi UNESCO mesti svetovne dediščine na svetu.

 

Po zadnjih podatkih hrvaškega statističnega urada ima 4.290.612 prebivalcev, Hum - najmanjše mesto na hrvaškem, pa ima le trideset prebivalcev. Najvišja gora je  Dinara, ki ima 1.831 metrov nadmorske višine, ima pa tudi tako imenovane morske orgle, ki v Zadru s pomočjo valov ustvarjajo poseben zvok.

Ena od najbolj obleganih hrvaških točk je Pula, ki se ponaša z amfiteatrom, v Dubrovniku pa snemajo priljubljeno nanizanko Igra prestolov. Mnogi vedo, da je Dalmacija domovina psov dalmatincev, le redko kdo pa ve, da je bela hiša v Washingtonu zgrajena tudi iz kamnov, ki so jih pripeljali iz Brača.

To poletje z neprecenljivimi doživetji

Tokrat je lahko dopust na Hrvaškem še zanimivejši, saj so se naši južni sosedje priključili globalnemu programu Mastercard Priceless Cities, ki imetnikom kartic Mastercard iz vsega sveta nudi posebne ugodnosti, da jim omogoči neprecenljiva doživetja.

Teh je veliko. Osnovane so na podlagi raziskav, ki so ugotavljale, kakšna doživetja popotniki najvišje vrednotijo. To so avtentična, posebna in drugačna doživetja, ki omogočajo izkusiti svet na višji ravni. Njim več kot zgolj nakupovanje spominkov pomeni pristen stik z lokalno kulturo in spoznavanje lokalnih posebnosti. 

Med posebna doživetja boste letos lahko vključili kulinarično razvajanje na Peklenskih otokih, avanturo s tartufi v Istri, degustacijo v Dioklecijanovi palači v Splitu, edinstven ogled Dubrovnika, jadranje po Neretvi, obisk Muzeja iluzij v Zadru na zasebni turi z iluzionistom in še in še. Neprecenljive izkušnje to poletje spremljajo številne Mastercard ugodnosti, kot so namestitveni paketi, kulinarična presenečenja v vrhunskih restavracijah, popusti za muzejske vstopnice in podobno.