Vizita za živali > Novice
165 ogledov

Tega o zapuščenih živalih (najbrž) niste vedeli

Pes v zavetišču Profimedias
Ste vedeli, da je vsako leto v zavetiščih ubitih skoraj tri milijone psov in mačk, ker zanje tam ni več mesta?

V Sloveniji je evtanaziranih približno 140 psov in preko 700 mačk na leto. Največ evtanazij so pri psih predlani izvedli v zavetišču Meli Trebnje (40), sledijo Zonzani (26), Turk (16) ... 

Ste vedeli, da v svetu samo eden od desetih zapuščenih psov do konca svojega življenja najde dom? V Sloveniji so zavetišča za živali po zakonu dolžna skrbeti le 30 dni, po tem jih lahko usmrtijo. V Italiji, Nemčiji in Avstriji zakonodaja usmrtitev zdravih psov v zavetiščih prepoveduje, na Hrvaškem imajo 60-dnevni rok.

Poleg tega je zgovoren podatek, da je na svetu je petkrat več "hišnih ljubljencev" brez doma, kot brezdomcev med ljudmi.

Na portalu Pes moj prijatelj so zbrali 10 dejstev o zapuščenih živalih, ki vam bodo zagotovo dale misliti. "Bodite eden tistih, ki spreminjajo svet in ustvarjajo novo (boljšo) statistiko! Ne zapuščajte, odgovorno posvajajte in pomagajte tistim živalim, ki potrebujejo pomoč!" pozivajo.

Celoten prispevek najdete na: pesmojprijatelj.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.