Magazin > Odnosi in prosti čas
78 ogledov

Teh stvari pri zdravnikih doma ne boste nikoli videli

trampolin Profimedias
Zdravniki pravijo, da teh stvari nikoli ne boste videli v njihovih domovih.

Trampolin

"Vidimo veliko resnih poškodb, ki so nastale na trampolinu. Zlomi rok, poškodbe vratu, tudi zlomi golenice in gležnja. Večina zdravnikov, ki delajo na urgenci, svojim otrokom ne bo kupila trampolina. Na žalost preveč ljudi zmotno meni, da so trampolini varni zaradi mreže, ki je napeta okoli njega," je povedal Ferdinando Mirarchi, direktor urgence v Pittsburghu.

Gumbne baterije

"Gumbne baterje so izjemno pogoste v avtomobilskih kljuičih, urah, igračah in prenosljivih svetilkah. Lahko so izjemno nevarne, saj je otrokom všeč vse, kar je majhno, prepovedano, kar se sveti in lahko dajo v usta," je povedal pediater David Mathison: "Gumbna baterij se lahko zatakne v požiralniku, tako kot vsak druga majhna stvar, ki bi jo otrok lahko potencialno pogoltnil. Problem je, ker se lahko iz baterije začne izločati kislina, ki lahko razžre stene požiralnika. To pa lahko povzroči hude posledice."

Bazeni

"Na žalost smo vsako leto priča zgodbam, da se otroci, ki ne znajo plavati, utopijo. Sam nikoli nočem imeti doma bazena, saj vem, kako hitro in tiho pride do utopitve. Včasih se starš obrne samo za minuto in ta minuta je lahko usodna,“ je Dara Kass povedala za Time Magazine.

Izvlečna lestev

Aluminijasta lestev, ki se jo raztegne, je lahko zelo nevarna. Sploh, če so v hiši otroci, pravi Seth Podolsky, direktor klinie v Clevelandu. "Velikokrat se srečujemo s poškodbami, ki nastanejo zaradi lestev. Naj bodo to padci, zlomi, poškodbe okončin ...“

Pištole

"Prevečkrat sem se srečala z najstniki in otroki, ki so se ponesreči poškodovalki s pištolo, ki so jo našli doma ali pa jim je spodletelo pri poskusu samomora,“ je povedala Amy Baxter, pediatrinja iz Atlante.

Stara protibolečinska zdravila

"Na splošno morate paziti, kje shranjujete zdravila. Tista, ki jim je pretekl rok pa nujno vržite v smeti. Prevečkrat se srečujemo z otroki, ki zmotno mislijo, da so tablete bonboni. Samo ena tableta je lahko usodna za mladoletnike."

 
Komentarjev 1
  • smejka 17:10 06.marec 2017.

    To je članek za Ameriko...res nepotreben.Pa tablete se ne meče u smeti...prilagoditi bi ga bilo treba.