Slovenija
28 ogledov

Tehnološki pogrebi leta

Windows XP Reuters
Kateri izdelki in programi so letos izginili iz našega življenja? Pogreb leta so Windowsi XP.

"Pogreb leta“ v svetu tehnologije je po izboru portala Mashable odločitev Microsofta, da ne bo več zagotavljal podpore za Okna XP, ki jih imajo milijoni uporabnikov še vedno nameščena na svojem računalniku.

Ipod Classic

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


Apple je pokazal svojo uro in nove iPhone, hkrati pa tiho umaknil iPod Classic, ki je podjetje pred leti rešil pred propadom. Njegov naslednik je iPod touch.

Facebook Poke

Facebook je ukinil Poke, ki se je sprva zdel obetaven in so ga nekateri videli kot poskus kopiranja Snapchata. Ta je medtem po nekaterih ocenah vreden že deset milijard evrov.

MSN Messenger

Številni lastniki Hotmailovih elektronskih poštnih računov so bili žrtve hekersk | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Microsoftov nakup Skypa leta 2011 je imel kar precej posledic za uporabnike. Letos so dokončno ukinili Windows Live Messenger, ki so ga mnogi pred tem poznali kot MSN Messenger.

Orkut

Orkut je bil Googlov prvi velik poskus oblikovati socialno omrežje. V ZDA je bil polomija, se je pa presenetljivo prijel v Braziliji, kjer je bil do leta 2011 bolj popularen kot Facebook. Orkut so ukinili, da bi imel več možnosti za uspeh Google+, a poznavalci ocenjujejo, da je samo vprašanje časa, kdaj ga bo doletela enaka usoda kot Orkut.

Justin.tv

Če je niste uporabljali, ne veste, kakšne mrežo ilegalne vsebine so oddajali: imeli so 24-urni kanal Zvezdnih stez, posnetke History Channela in seveda celo vrsto filmov.

Nokia X

Nokia N8 je na voljo v temno sivi, modri, oranžni, zeleni in srebrno-beli barvi. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Microsoft se je odločil, da ne bo več proizvajal Nokie z androidom.

Flappy Bird

Za Vietnamca, ki je ustvaril to neverjetno popularno igrico, je bil pritisk, ki je prišel z uspehom, prevelik. "Tega ne zmorem več,“ je napisal na Twitterju, ko je napovedal, da bo igrico umaknil

Komentarjev 2
  • lazer999 18:19 21.december 2014.

    A je težko odpret google slike in pogledat kwa je kej...

  • xskip 17:53 21.december 2014.

    na sliki je iPod nano in ne clasic.http://goo.gl/aSDlqz