Šport
9 ogledov

Teji drugo streljanje ni uspelo

Gregorin biatlon zasledovalna tekma Kontiolahti
1/7
EPA
Biatlonke so na Pokljuki opravile s sprintersko 7,5-kilometrsko tekmo. Najboljša je bila Čehinja Gabriela Soukalova, Teja Gregorin pa je osvojila 34. mesto.

Teja Gregorin je v cilj prišla z več kot minuto zaostanka, možnosti za visoko uvrstitev ji je pokvaril drugi strelski nastop, ko je dvakrat zgrešila tarčo. Na prvem streljanju je zadela vseh pet strelov. 

Ostale Slovenke so bile daleč od najboljših 60, ki so se uvrstile na sobotno zasledovanje. Andreja Mali je zgrešila dvakrat in bila 75., Anja Eržen je zgrešila štirikrat in se uvrstila na 80. mesto, Urška Poje pa je bila zadnja 95. Za Malijevo, Erženovo in Pojetovo je bil tako današnji nastop tudi edini letos na Pokljuki.

Pozabila bo današnjo tekmo

"Pred tekmo sem pričakovala več. Mislila sem, da se bo forma vzpenjala, gre pa zdaj bolj navzdol. Ne vem, kaj je narobe. Po tekmi bom skušala analizirati in videti, kaj se da popraviti do sobote," je Gregorinova dejala v izjavi za nacionalno televizijo. O tem, kaj bi lahko bil razlog za dva zgrešena strela, je menilala: "Mogoče malce nezbranosti, mogoče je bil kakšen strel preveč pocukan. Poskusila bom pozabiti na tekmo in se skoncentrirati na soboto." 

Izhodišče za sobotno tekmo ne bo najboljše, a bo poskušala izvleči, kar se bo dalo. Predvsem bo skušala odpraviti napake na strelišču, saj "v enem dnevu ne bo mogoče popraviti tekaške forme. Rada bi prehitela čim več tekmovalk in šla na strelišče z glavo. Tam se bo pridobivalo."

Za Čehinjo skoraj domača tekma

Gabriela Soukalova, si je pred zasledovalno preizkušnjo pritekla 18,4 sekunde pred Italijanko Dorotheo Wierer, ki je morala enkrat v kazenski krog, in 24,7 sekunde pred Ukrajinko Val Semerenko, ki je imela tako kot zmagovalka 100-odstoten strelski izkupiček.

Soukalova je prišla do osme zmage v karieri. "To je moje najljubše prizorišče. Tukaj smo bili na pripravah tudi poleti in Pokljuka je zame kar nekakšen drugi dom. Danes je bila dirka v tem soncu za nas in za gledalce res lepa. Tudi sneg je bil trši, kot sem pričakovala in to sem v spustih znala dobro izkoristiti, saj sem tudi v alpskem smučanju kar dobra," je po tekmi povedla 25-letna zmagovalka, ki je v sezoni 2012/13 prav na Pokljuki dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 15:57 18.december 2014.

    Teja, pozabi!!! Idi na kuhančka!!!