Slovenija
44 ogledov

Tekači tradicionalno v Radencih navdušeni

Maraton treh src v Radencih
1/6
Gašper Završnik
36. Maraton treh src so maratonci letos pretekli v enem samem krogu in pri tem štirikrat prečkali državno mejo.

Najstarejši maraton v Sloveniji je tokrat privabil okoli 9 tisoč tekačev, ki po koncu tekov v večini niso skrivali navdušenja. Zaradi (pre)toplega vremena pa se ni uresničila želja organizatorjev, da bi letos postregli z rekordom proge, ki je letos potekala v enem krogu.

Predsednik republike nezadovoljen s svojim časom

Teka se je že tradicionalno udeležil tudi predsednik države Borut Pahor, ki je zaprisežen tekač. Med tekom je tudi spodbujal sotekače. A na koncu je bil z doseženim rezultatom na 21 kilometrov vidno nezadovoljen. "Sramota v Radencih: najslabši čas letos 1:52:36. Predsednikovo srce bije za domovino, lahko bi malo bolj tudi za njega," je zapisal na Twitterju.

So pa se lahko bolj veselili drugi. Gašper, ki je predsednika ugnal za dve minuti, nam je povedal, da je bila organizacija odlična, le temperature proti koncu so bile za tek že malce previsoke. "Trasa je zelo lepa. Všeč mi je bilo tudi, da so se prebivalci ob trasi potrudili in spodbujali tekače," je strnil svoje prve vtise in dodal, da je mu je v Radencih všeč tudi zato, ker je na dogodku "še znosno število ljudi". Tudi Maša je v cilju sooglašala, da je bila organizacija dobra, le temperature so bile pred ciljem že nekoliko previsoke.

 

Komentarjev 9
  • dragec 09:14 23.maj 2016.

    Sem, pripravil sem tudi banane za JJ.

  • encijan 09:07 23.maj 2016.

    A ti pa si tekel?!?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:46 21.maj 2016.

    Lepo da je v stiku z narodom za razliko od ostalih politikov. Ampak sej so vsi isti, največ pametujejo, pa največ se družjo z preprostimi ljudmi ko imajo najmanj direktne moči. Zakaj ni bil tok v stiku z ljudmi ko ...prikaži več je bil poslanec recimo?