Šport
72 ogledov

Tekačici "eksplodiralo" zapestje

Sally Pearson rengenska slika Reševalni pas/Twitter
Olimpijski zmagovalka na 100 metrov z oviramo Sally Pearson je v začetku meseca grdo padla med tekmo diamantne lige v Rimu. Sedaj je z oboževalci delila rentgenski posnetek njene "eksplodirane roke".

Avstralka Sally Pearson se ni le bala konca svoje uspešne kariere, ampak ji je celo grozila amputacija leve roke. Olimpijska prvakinja iz Londona  je med finalom teka na 100 metrov z ovirami padla in si pri tem hujše poškodovala roko.

"Prestrašila sem se, ko sem videla, da je roka kazala v napačno smer. Takoj sem pomislila, da mi jo bodo morali amputirati," je povedala Pearsona po padcu. Zdravniki so ji v bolnici nato povedali, da ji je zapestje tako rekoč "eksplodirala". Imela je več zlomov in morala večkrat na operacijo. 

Pearsonova se zaradi poškodbe ne bo udeležila svetovnega prvenstva avgusta v Pekingu, a upa, da ji bo dodaten odmor pomagal pri pripravah na olimpijske igre v Braziliji, kjer želi ubraniti svojo zlato medaljo iz Londona.

"Nisem imela nobenega daljšega odmora od leta 2003, ko sem postala članica avstralske reprezentance. Mislim, da se bom lahko dobro odpočila," je še dodala Avstralka. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.