Šport > Košarka
30 ogledov

"Tekma je bila končana že v prvi minuti"

Jan Barbarič Crvena zvezda mts
Košarkarji Olimpije so v 24. krogu lige Aba izgubili proti Crveni zvezdi s 67:88 (22:34, 34:52, 49:77).

Vodilna ekipa lige Aba Crvena zvezda danes ni imela večjih težav z Olimpijo. Dvome o zmagovalcu je razblinila že v prvi četrtini, ki jo je dobila z 12 točkami naskoka. Podobno je tekma potekala tudi v nadaljevanju, na koncu je bila prednost domačih velikih 21 točk. Domačim je manjkal poškodovani Nemanja Dangubić, prav tako v ekipi ni bilo Stefana Jovića.

Olimpija je bila na tekmi brez Devina Oliverja, ki je zbolel, a Ljubljančani niso čutili pritiska, saj so igrali proti izrazitemu favoritu. Vseeno varovancem Gašperja Okorna ni steklo, zaostanek se je iz četrtine v četrtino večal. Najboljši strelec je bil na koncu tekme pri domačih Petar Rakičević s 14 točkami, medtem ko jih je za Olimpijo Nikola Janković dosegel 16.

Slednji je po tekmi dejal: "Čestitke Crveni Zvezdi za zmago. Mislim, da smo slabo odprli tekmo. Nedopustljivo je, da dobimo v prvi četrtini 34 točk. Želeli smo se vrniti, ampak Crvena Zvezda ima zelo dobre igralce in niti v enem trenutku nismo bili blizu. Na koncu smo prepričljivo izgubili."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije: "Čestitke Crveni Zvezdi za zmago. Želim jim vse dobro v nadaljevanju sezone. Imajo sijajen rezultat v Evroligi, še enkrat bi čestital trenerju Radonjiću za izvrstno delo. Iskreno jim želim, da se uvrstijo med osem najboljših ekip v Evroligi. V Ligi ABA so zgodba zase. Iz tega srečanja ne bomo delali drame. Nisem zadovoljen, saj nismo niti poskušali. Izgledalo je kot, da igralci niso verjeli, da lahko nekaj dosežejo v Beogradu. Vse to se je pokazalo že v prvi četrtini. Tekma je bila končana že v prvi minuti, ko smo vzeli prvo minuto odmora pri 8:0 za Crveno Zvezdo. Na koncu lahko rečem, da moramo biti zadovoljni, da smo izgubili samo za 21 točk," pa je menil Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije.

Olimpija bo v naslednjem krogu lige Aba v nedeljo, 5. marca igrala s Cedevito.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.