Šport > Košarka
85 ogledov

"Tekma, ko je najlepše igrati"

eurobasket 2015 Saša Despot
Jure Balažić je bil po tekmi z Nizozemsko zadovoljen z zmago, zdaj pa se že veseli dvoboja z Grčijo, ki v Zagrebu še ni doživela poraza.

"Komaj čakamo tekmo z Grčijo. To so tekme, ki jih je najlepše igrati, pomeriš se z izjemnimi igralci. Vsi bomo maksimalno motivirani. Danes sledi še analiza. Najprej si bomo ogledali prvi polčas njihove tekme, kasneje bo sledil sestanek. Veliko časa pa na takšnih tekmovanjih ni. Mesec in pol delaš na svoji igri, nato pa opraviš korekcije glede na tekmeca. Tako smo že navajeni," se je hitro po zmagi nad Nizozemsko hitro k naslednjemu tekmecu obrnil kapetan slovenske izbrane Jure Balažić.

Slovenija je z zmago proti Nizozemcem sicer naredila lep korak k napredovanju na izločilne boje, ki bodo na sporedu v Franciji. Gruzija po porazu z Grčijo že ne more več prehiteti Slovenije, zelo malo pa je tudi verjetno, da bo Nizozemska na naslednjih dveh dvobojih vknjižila uspeh proti Hrvaški in Grčiji. Slovence bi v osmini finala pričakala ena izmed prvih štirih reprezentanc iz skupine D, kjer igrajo Litva, Češka, Ukrajina, Belgija, Estonija in Latvija.

"Smo se že pogovarjali, da nas bo 'ziher' čakal dvoboj z Litvo (smeh). Težko je napovedati, kaj se bo zgodilo v skupini D. Zaenkrat se o tem resno še ne pogovarjamo. Do zdaj nismo nikoli kalkulirali," je dejal Balažić, ki pa je še dodal, da o dvobojih v Rigi v reprezentanci še ne razmišljajo.

V skupini D je sicer poraz doživela tudi Litva, ugnala jo je Belgija s košem ob izteku časa, prav vse ekipe v Rigi pa Slovenija po kapetanovem mnenju lahko premaga ob svoji dobri predstavi: "Litva tudi na pripravljalnih tekmah ni blestela. Nekako so neprepričljivi, ampak Litva je le Litva. Tudi za nas pravijo, da nismo tako močni, kot bi lahko bili, če bi bili popolni. Kljub temu prikazujemo dobre igre. Ne bi računal, da so 'švoh'. Vsi pa so premagljivi, če mi odigramo dobro. Proti Hrvaški nismo bili dovolj dobri, če bi imeli tako vročega Prleta ali Klobučarja kot z Gruzijo, bi bilo morda drugače. Lahko igramo prav z vsakim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.