Šport > Zimski športi
27 ogledov

Tekma v Kuusamu po dolgi prekinitvi odpovedana

Kuusamo, smučina EPA
Potem ko so se težave že kopičile na prvi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Klingenthalu, so sedaj morali odpovedati dve tekmi v finskem Kuusamu.

Tekma smučarjev skakalcev za svetovni pokal v Kuusamu na Finskem je bila po 42 uvrščenih tekmovalcih v prvi seriji prekinjena in nato po dolgem čakanju zaradi premočnega in zelo spremenljivega vetra, ki je včasih presegel hitrost osem metrov na sekundo, tudi dokončno odpovedana. Peter Prevc in Jurij Tepeš nista imela priložnosti za skok.

Vodil je Nemec Andreas Wank (129 m, 111,9 točke), Nejc Dežman je bil na 13. mestu (103,5 m, 81,1) najboljši Slovenec, ostala trojica pa je pristala v ozadju. Jaka Hvala je bil 35. (91 m, 38,9), Anže Semenič 36. (88 m, 36,7), Robert Kranjec pa 37. (83 m, 29,2).

Petkova tekma na severovzhodu Finske je bila zaradi premočnega vetra prav tako odpovedana in so jo prestavili na program dan pozneje, ko pa prav tako niso mogli izvesti niti ene predvidene serije. Poleg tega je med treningom skakalcev, ki so ga s prekinitvami le izpeljali, tudi deževalo. Največ sta v tem delu skočila Tepeš (142,0 m) in Prevc (134,5 m).

Brez svoje uvodne tekme sezone so ostali tudi nordijski kombinatorci, saj zaradi premočnega vetra niso mogli izvesti skakalnega dela nastopa.

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v norveškem Lillehammerju. Na prizorišču olimpijskih iger leta 1994 bodo v petek prvič v svetovnem pokalu v tej zimi nastopile skakalke, nato pa čakata tekmi še skakalce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.