Šport
43 ogledov

Tekma za biti ali ne biti

Blaž Janc Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo po več kot dvomesečnem premoru znova stopili na mednarodno klubsko prizorišče. V okviru 11. kroga Lige prvakov bodo v soboto gostovali pri poljskemu podprvaku Wisli iz Plocka.

Slovenski prvak ima pred zadnjimi štirimi tekmami prvega dela Lige prvakov zelo slab izhodiščni položaj za morebitno uvrstitev v osmino finala. Za šestouvrščeno poljsko zasedbo iz Plocka, ki je na prvi medsebojni tekmi v Zlatorogu zmagala z 28:25, zaostaja za pet točk. Za izbrance Branka Tamšeta, ki so lep del premora preživeli v okrnjeni zasedbi predvsem zaradi reprezentančnih obveznosti igralcev, bo gostovanje na Poljskem življenjskega pomena.

V primeru poraza si bodo zaprli vrata za preboj v izločilne boje, pot do zmage pa bo izjemno težka. V poljski ekipi je kopica kakovostnih igralcev, ob tem pa jih vodi španski selektor Manolo Cadenas, trener drugouvrščene izbrane vrste z nedavnega evropskega prvenstva.

 "V rokometnem zakulisju je slišati, da je Wisla že vknjižila zmago proti Celju. S tem se nikakor ne strinjam, naredili bomo vse, da ji prekrižamo načrte. V Plocku so fantastični navijači, to sem občutil kot igralec in trener, svoje ljubljence bodrijo vseh 60 minut ter jih spodbujajo v dobrem in slabem. A tudi mi bomo imeli na sobotnem gostovanju podporo naših 50 najbolj zvestih privržencev in prepričan sem, da nam bodo dali dodatno moč za težko tekmo na Poljskem," je dejal Tamše, ki je nadarjenega Blaža Janca iz desnega krila "prekomandiral" na mesto desnega zunanjega.

"Po odhodu Ivića v Francijo smo se odločili, da nastalo vrzel na tem položaju zapolni Janc, ki se zaenkrat uspešno dopolnjuje z Žigo Mlakarjem. Slednji zavoljo poškodbe in daljše odsotnosti še ni najbolje pripravljen. Prepričan sem, da bo Janc pravo odkritje na tem položaju v ligi prvakov, to je nenazadnje dokazal že na tekmah v domačem prvenstvu in v vseh mlajših reprezentančnih selekcijah," je v zvezi s tem dejal Tamše.

"Desni zunanji položaj mi ni tuj, v mlajših kategorijah sem ogromno časa preživel na tem igralnem mestu in menim, da se z Mlakarjem dobro dopolnjujeva," je na današnji novinarski konferenci v klubskih prostorih uvodoma dejal Janc in dodal: "Menim, da se s Poljaki lahko kosamo, to je dokazala že prva medsebojna tekma, ko smo bili v drugem polčasu veliko boljši, a plačali davek za slabo igro v prvi polovici tekme. Na Poljsko odhajamo z željo, da prikažemo dobro predstavo, vsekakor se bomo borili do zadnje minute in upam na našo zmago."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.