Šport > Nogomet
21 ogledov

Tekma življenja Kopra, Celjani po češnjo

Rodolfo Vanoli, Simon Rožman Katarina Ponjavić
Nogometaši Luke Koper in Celja bodo v sredo ob 20.30 na Bonifiki igrali finale pokala Slovenije. Pri obeh tekmecih se strinjajo, da bo ta obračun povsem nekaj drugega kot prvenstvene tekme, na katerih so trikrat slavili Celjani, ena tekma pa se je končala neodločeno.

"Mislim, da se tekem, ki smo jih odigrali med seboj, ne da primerjati s sredino. Mi gremo po zmago, to je edina pot, ki nam prinaša Evropo. V tej sezoni smo imeli nekatere spremembe, žal se nam ni izšlo tako, kot smo si želeli. Zadnjih nekaj tekem smo igrali z mešano postavo, bolj se psihično in fizično pripravljamo za to tekmo, ki je za nas v bistvu tekma življenja," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal eden glavnih mož koprske vrste Domen Črnigoj.

Ob njem je sedel najboljši igralec letošnjega državnega prvenstva Celjan Benjamin Verbič, ki tako kot oba stratega - koprski Rodolfo Vanoli in celjski Simon Rožman - pravi, da se finala ne igra, ampak se ga zmaguje. "S tako miselnostjo bomo šli v Koper. Vemo, da je Koper domačin, da bo naredil vse, da dobi to tekmo. Vršil bo pritisk na nas, toda mi igramo svojo igro, privlačno, napadalno, to bomo poskusili pokazati tudi v finalu in dati češnjo na torto s to pokalno lovoriko," pravi Verbič.

Domen Črnigoj, Benjamin Verbič | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
Oba igralca sta pohvalila drug drugega ob vprašanju, kdo oziroma kaj predstavlja največjo nevarnost za nasprotno ekipo. "Koper se zna zelo dobro braniti, kljub temu ima nekaj posameznikov, ki znajo pobegniti. Tu je najbolj nevaren prav Domen. A mi se poskušamo čim manj obremenjevati s tekmeci, želimo slediti svoji viziji. Seveda bomo pazili, da nam kdo ne pobegne, toda kot sem že rekel, poskušamo slediti svojemu načinu igre," meni Verbič.

Za Črnigoja ni dvoma, kje preži največja celjska nevarnost. "Vemo, da je njihova največja nevarnost Verbič. Njihova ekipa je mlada, željna igre, nevarna iz protinapadov, največjo nevarnost pa pri vsem tem predstavlja prav Verbič," pravi Črnigoj.

Za oba bo to bržčas zadnja oziroma ena zadnjih tekem v zdajšnjih dresih. Verbič se poleti seli v Koebenhavn, Črnigoj pa je še bil malce skrivnosten, a priznal, da ima ponudbe in upa, da mu bo zmaga v pokalu pomagala do kakšnega ustreznega prestopa.

Sicer pa imajo v obeh ekipah nekaj zdravstvenih težav, a tako Vanoli kot Rožman verjameta, da bodo vsi fantje nared. Celjani sicer še čakajo na zeleno luč za Matica Kotnika in Blaža Vrhovca. Koprčani so doslej osvojili dve pokalni lovoriki (2005/06 in 2006/07), Celjani pa eno (2004/05).

Celjani so že izpolnili prvi cilj

"Prvi cilj smo izpolnili s sobotno zmago proti Olimpiji, ko smo si zagotovili mesto v Evropi.  S tem smo se razbremenili pritiska, ki smo si ga sami ustvarili. Želeli smo si mesta v Evropi in to nam je uspelo. Zaslužili smo si ta uspeh, finale pokala pa za nas prihaja ob idealnem času. Maksimalno smo pripravljeni na to tekmo, ki jo pričakujemo v polni formi," je svoja pričakovanja pred finalno bitko sicer predstavil trener Celja Rožman.

"Spoštujemo Celjane, ki jim čestitam za odlične dosežke v prvenstvu. Verjamem v svoje moštvo, ki je v zadnjih tednih preživelo kar nekaj težav. Veliko smo kombinirali in verjamem, da bodo fantje v optimalni formi. Upam, da bomo tekmo končali z vsemi enajstimi nogometaši in ne samo z devetimi, kot na zadnji prvenstveni tekmi. Igramo doma in to bi moral biti dodaten motiv za nas," pa je dejal Vanoli.

Pred koprsko-celjskim finalom pa bo v Kopru tudi ženski pokalni finale med ekipama Teleing Pomurja in Rudarja Škal (16.00) in finale mladinskega pokala med vrstama Domžal in Aluminija (18.00).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.