Šport > Košarka
98 ogledov

"Tekme ne dobiš s sestankom"

eurobasket 2015 Saša Despot
Slovenska reprezentanca se bo zadnji dan skupinskega dela EuroBasketa pomerila z Makedonijo.

"Moramo zmagati, to pa ne bo lahko, Makedonija je zelo čvrsta ekipa. Vedo, kaj počnejo, imajo dobrega trenerja. Pričakujem težko tekmo. Imajo gibljivega centra Richarda Hendrixa, težkega centra, štirico z dobrim metom, ki lahko igra tudi na položaju centra. Dvojčka Stojanovski sta dobra 'šuterja', tu pa je še izkušeni Vlatko Ilievski. Vse pozicije imajo dobro pokrite," je po tekmi z Grčijo o naslednjem tekmecu, zadnjem v Zagrebu, dejal selektor Jure Zdovc.

"Kaj podrobnejšega bi težko dejal, šele zdaj se bomo lotili priprave na Makedonijo. Napad nas pa ne zanima toliko, treba bo odigrati obrambo. S čvrsto obrambo bomo prišli tudi do rešitev v napadu. Poznamo vse, tekme pa ne dobiš na sestankih ter z analizo. Na igriču je povsem druga situacija in milijon dejavnikov," je še dejal slovenski selektor, ki je nekaj besed namenil še svojemu nekdanjemu varovancu pri Olimpiji: "Vlado me je zares presenetil. Kljub svojim letom lahko odigra na zelo visokem nivoju. V napadu je ključen in res vsa čast mu."

"Imajo kakovostno ekipo, bo težka tekma. Poznamo jih že od prej. Imajo dobre centre in tudi 'šuterje'. Morali bomo biti osredotočeni v obrambi, igrati jo moramo ekipno vseh 40 minut," pa je povedal Zoran Dragić. Slovenija bi z zmago ujela tretje mesto v skupino C.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.