Šport > Zimski športi
28 ogledov

Tekmi v Kranjski Gori dobili zeleno luč

navijači svetovni pokal Maribor Pohorje veleslalom zlata lisica alpsko smučanje Saša Despot
Petdeseta Zlata lisica bo v Kranjski Gori 1. in 2. februarja, kar bosta zadnji tekmi svetovnega pokala alpskih smučark pred olimpijskimi igrami v Sočiju.

Filip Gartner, snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze, je po ogledu poligona v Podkorenu dejal, da je snežna odeja dovolj debela in ustrezna, ugodna pa je tudi vremenska napoved. Direktor svetovnega pokala za ženske Atle Skaardal je zato dal zeleno luč, da bo Zlata lisica bo za svoj jubilej še šestič gostovala v Kranjski gori.

''Razmere omogočajo izvedbo tekme''

"Gartner je svoje pozitivno mnenje sporočil Skaardalu, ki je nato dal končno odločitev. Razmere na sami progi so take, da omogočajo izvedbo tekme. Glede na vremenske napovedi pa bo možno progo še izboljšati. Načrtujemo dodatno zasneževanje, napovedan je prihod mrzlega zraka, zapadlo pa bo tudi nekaj snega. Tako bomo lahko pripravili dobro tekmo v Kranjski Gori, kjer bo tudi kulisa zimska," je pojasnil Srečko Vilar, generalni sekretar organizacijskega odbora Zlate lisice.

"Skupaj z našimi prijatelji iz pokala Vitranc smo uspeli zagotoviti tekmo v Sloveniji. To je zelo dobra novica, čeprav ostaja malo grenkega priokusa, ker smo želeli 50. Zlato lisico pripraviti v Mariboru, kjer pa na Pohorju ni snega. Šestič se zato selimo v Kranjsko Goro in imamo že izkušnje pri izvedbi tekem na Vitrancu. Napravili bomo skupne skupine tako za pripravo proge kot za samo organizacijo tekme. Tako bo okrog 50 ljudi prišlo iz Maribora, kot je bilo tudi že leta 2012, ko smo tekmo zadnjič pripravili na Vitrancu," je dejal Vilar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.