Vizita za živali > Festival
44 ogledov

Tekočina, ki preprečuje razmnoževanje mikroorganizmov

zeliščni vrt Suzette/Flickr
Katera zelišča z domačega vrta lahko uporabite za čiščenje ušes in kako z njimi na pravilen način očistimo ušesa.

Na Sejmu za ljubitelje živali nas bo tudi letos obiskala Katarina Kovačič, diplomirana biotehnologinja, ki se družinsko ukvarja s pridelavo in predelavo zelišč v Zeliščnem vrtu Cvetka.

“Pasja ušesa se rada vnamejo, predvsem poleti, pri psih s povešenimi ušesi, saj se v ušesu ustvarijo idealni pogoji za razrast bakterij in glivic,” opozarja Katarina. Zato je po njenih besedah zelo pomembno, “da ušesa preventivno čistimo s tekočino, ki preprečuje rast in razmnoževanje mikroorganizmov ter posledično preprečuje vnetje.”

Koristna delavnica za pasje skrbnike 

Na svoji stojnici bo za skrbnike psov izvedla praktičen prikaz uporabe zelišč pri negi psov. S seboj bo prinesla tudi sušena zelišča in pokazala, kako se z njimi pripravi poparek za čiščenje pasjih ušes.   

Udeleženci njene delavnice na Sejmu za ljubitelje živali boste spoznali, katera zelišča z domačega vrta lahko uporabite za čiščenje ušes in kako z njimi na pravilen način očistimo ušesa. Dobili boste tudi recept za izdelavo svoje tekočine z čiščenje ušes. Na njeni stojnici boste lahko cel dan tudi brezplačno testirali njene zeliščne izdelke za pse … 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.