Šport
14 ogledov

Telefonski klic dvignil nivo njene igre

marija šarapova EPA
Marija Šarapova, finalistka OP Avstralije, je razkrila, kako je očetov telefonski klic vplival na njeno igro v Melbournu.

Ruska teniška igralka se je z zmago proti Ekatarini Makarovi tretjič v karieri uvrstila v finale OP Avstralije, kjer je v preteklosti že zmagala (2008). Šarapova je bila v zadnjih krogih zelo prepričljiva, več težav pa je imela v uvodnem delu turnirja.

V drugem krogu je bila na pragu izpada proti Alexandri Panovi, a 27-letnica se je po zaslugi izjemne borbenosti izognila senzaciji (6:1, 4:6, 7:6). V naslednji krogih je zaigrala kot prerojena in na poti do finala ni več oddala niza.

Kot kaže, pa občutno boljše predstave niso le njena zasluga, saj je po dramatičnem obračunu drugega kroga prejela klic svojega očeta. ''Običajno se med turnirji z očetom ne slišiva prav pogosto. Po drugem krogu me je poklical in dejal, da je bila moja igra nesprejemljiva! Moj oče ve, da imam rada neposredne in iskrene ljudi, ki govorijo resnicno, ne glede na to, kakšna je. To je veliko bolje kot ljudje, ki ti govorijo, da ne skrbi, da si super in da bo vse v najlepšem redu,'' je povedala ruska lepotica.

Šarapova se bo v finalu pomerila s prvo igralko sveta Sereno Williams, proti kateri je v preteklosti izgubila 16 od 18 obračunov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.