• Ned 16 do 28 °C
  • Pon 17 do 27 °C
  • Tor 21 do 24 °C
več na vreme.net

Odpuščanje

7 komentarjev

Telekom bo odpustil več kot 1000 delavcev

Kot poročajo na Valu 202 bodo na Telekomu zmanjšali število zaposlenih za 225 oseb, do konca leta 2018 pa naj bi Telekom zapustilo še 800 delavcev. Danes podpis doseženega dogovora med sindikati in vodstvom Telekoma.

T. S. / Ljubljana / Val 202

 

(Foto: Saša Despot)

Potem ko je postopek za prodajo Telekoma britanski naložbeniški družbi Cinven zastal, so včeraj sindikati in vodstvo Telekoma dosegli dogovor o odpuščanju delavcev. Letos naj bi Telekom zapustilo 225 delavcev, do konca leta 2018 pa se bo število zaposlenih zmanjšalo za 800 ljudi, poroča Val 202.

Če te je šef slabo ocenil, letiš

V Telekomu o številkah ne govorijo. "V prvi fazi želimo v družbi število zaposlenih zmanjšati s t. i. mehkimi ukrepi, to je s sporazumnimi odhodi zaposlenih, z upokojitvami ipd," so povedali. Dodali so še, da bo glavni kriterij za pripravo programa presežnih delavcev ocena na letnem ocenjevalno-razvojnem pogovoru.

Kako bo dogovor vplival na prodajo Telekoma, še ni jasno. Edini kupec britanski sklad Cinven se zaenkrat ne dogovarja o nadaljevanju postopka prodaje. Odločilen naj bi bil umik Telekoma z makedonskega trga.

Cinven pa želi po informacijah Vala 202 pred nakupom pregledati tudi polletne poslovne rezultate, ki jih Telekom ne bo objavil, kot je bilo napovedano prihodnji četrtek, ampak z enim mesecem zamude, torej konec avgusta. 

Na vsakem oddelku naj bi šla desetina

Iz zaupnih virov smo izvedeli, da se je o odpuščanjih na hodnikih Telekoma govorilo že več tednov. "Sedaj so se govorice o odpuščanjih uresničili. Baje, da bodo na vsakem oddelku odpustili okoli deset odstotkov zaposlenih," je za zurnal24.si povedal anonimni vir.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (7)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima