Slovenija
171 ogledov

Telekom izgubil še eno tožbo zoper Bojana Dremlja in ostale

zivljenje 19.11.09., najdi.si, foto: promo Promo
Telekom izgubil še eno tožbo zoper nekdanjega predsednika uprave Bojana Dremlja in člane uprave.

Telekom je na ljubljanskem okrožnem sodišču izgubil tožbo zoper nekdanjega predsednika uprave Bojana Dremlja ter člane uprave Dušana Mitiča, Filipa Ogrisa Martiča, Željka Puljića in Darjo Senica. Podjetje je nekdanjo upravo tožilo za 7.635.500 evrov v primeru Najdi.si. Toženim strankam pa mora Telekom povrniti tudi vse stroške.

V primeru Najdi.si, ki ga je pod drobnogled vzela tudi KPK, naj bi bila sporna poroštva podjetja. Telekom je leta 2007 od Novega foruma odkupil 75 odstotkov družbe Interseek (pozneje Najdi.si) in se zavezal, da bo preostanek deleža odkupil čez dve leti in hkrati dal poroštvo, da bo poravnal vse obveznosti Interseeka, ki bi v vmesnem času nastale do družbe Novi Forum.

Obveznosti so naraščale na podlagi različnih storitev in netržnega zaračunavanja najemnin, pri čemer je bila na pogodbah o najemu ob ojestransko celo podpisana ista oseba. Protikorupcijska komisija je bila prepričana, da je prišlo do namenskega povečevanja obveznosti do skupine Noviforum.
 

Telekom odločitev sodišča, ki je tožbeni zahtevek v celotni zavrnilo, še preučuje. O nadaljnjih postopkih v tej zadevi pa bodo delničarje in javnost sproti obveščali.

 

Že druga tožba, ki je padla

To je sicer že druga tožba Telekom zoper Dremljevo upravo, ki je padla na sodišču. Telekom Slovenije je Dremlja in Mitiča tožil zaradi domnevne kršitve skrbnosti pri prevzemu makedonske družbe On.net (zdaj One). Družbo je Telekom lani prodal.

Zoper Dremlja pa teče še postopek v zadeve Ipko za okoli 48 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:25 30.avgust 2016.

    Torej o čem se je to šlo? A je šlo za to da se ga je odpustil iz krivdnih razlogov? Zdej pa sodišče pravi da za to ni bilo razlogov. Torej sodišče podpira da se lahko odpove delovno razmerje samo ...prikaži več iz nekrvidnih razlogov. Kar omogoča tem "majstrom" odpravnine. Mislm zakaj imamo sploh krivdne razloge za odpust če pa jih sodišča ob tako pomembnih podjetjih ne sprejmejo kot zadostne. To je neumnost. Če je nekdo oškodoval podjetje se ga more ne sam krivdno odpustit ampak tud plače za nazaj zahtevat. Kaj se pa to prav.