Slovenija
262 ogledov

"Telekom mrknil, je to zaradi Piranskega zaliva?"

Planet TV Anže Petkovšek
Naročniki Telekom Slovenije so imeli včeraj velike težave pri delovanju mobilnega omrežja, še posebej tisti, ki so na gostovanju v tujih omrežjih.

"Že cel popoldan se ne morem registrirati v nobeno hrvaško omrežje. Je to zaradi Piranskega zaliva?", nas je vprašal Telekomov naročnik, ki letuje na Hrvaškem.

"Tako Telemach kot HoT sta normalno delovala. Izposodil sem si telefon in klical na Telekomov center za podporo, kjer pa so že v avtomatsko tajnico dali sporočilo, da je zaradi slabega vremena motena uporaba njihovih storitev in da je zaradi povečanega števila klicev dolga čakalna vrsta."

"Ampak kakšen je to izgovor na vreme, če se ne morem prijaviti na omrežje v tujini, če drugi slovenski operaterji, ki celo gostujejo v Telekomovem omrežju delujejo, če moja telefonska številka trenutno sploh ne obstaja in če imamo trenutno pri nas 32 stopinj in nebo brez oblačka?"

Očitno je šlo počasneje, kot je pisalo v sporočilu za javnost

Na Telekomovi strani so včeraj popoldan obveščali uporabnike, da imajo težave zaradi prenapetostnega električnega udara, zaradi česar prihaja do motenj. Zvečer okoli 22. ure je v sporočilu pisalo, da "v manjšem obsegu še prihaja do motenj v delovanju storitev na območjih, kjer se stanje še ni stabiliziralo. Omrežje Telekoma Slovenije, tako mobilno kot fiksno, sicer deluje nemoteno."

Nato pa so sporočilo popravili in trenutno (ura 8.25) pravi: "Obveščamo vas, da še vedno prihaja do motenj mobilnih storitev kot posledica popoldanskega izpada električnega napajanja. Ekipe Telekoma Slovenije na terenu so omrežje sicer že sanirale, še vedno pa prihaja do težav nekaterih uporabnikov z dosegljivostjo ter prijavo v tujih omrežjih."

dezurni@zurna24.si

Komentarjev 6
  • Dixon 10:31 03.julij 2017.

    Mislim, da izpad nima veze z arbitražo in Piranom, je pa izpad še en dokaz več, da pri telekomu stvari več ne delujejo tako kot bi morale...sploh pa ne za tako visoko ceno.

  • matz 12:19 01.julij 2017.

    evo.. nova teorija zarote. keri retardi, res. ce vam je slucajno bojler doma crknu, more zihr tut nekdo bit kriv, da se je to zgodilo. najbrz sosed, ker ste vcer pozno popoldan kosili travo. dzizus, dejte malo sklopit to paranojo.

  • Fucky 10:55 01.julij 2017.

    Telekom naklada, da so imeli problem na terenu zaradi vremena. Skoraj prepričan sem, da je bil problem na njihovih serverjih. V aplikaciji Moj Telekom sem poiskusil narediti preusmeritev iz nedelujoče Telekomove SIM kartice na delujočo TELEKOMOVO SIM kartico na isti ...prikaži več lokaciji !!!! Pa ni šlo!!!Storitev ni trenutno mogoča, poiskusite kasneje.!?!?!?!