Slovenija
58 ogledov

Telekom se je znebil 25 milijonske tožbe Sky neta

Telekom Slovenije Saša Despot
Vrhovno sodišče je dokončno zavrnilo Sky net, ki je od Telekoma zaradi domnevnega nespoštovanja pogodbe o gradnji baznih postaj zahteval več kot 25 milijonov evrov.

Vrhovno sodišče je zavrnilo še zahtevo Sky net po reviziji sodbe, v kateri je višje sodišče odločilo, da niso upravičeni do skoraj 26 milijonov evrov. Sky net je tožbo v višini 11,5 milijona zaradi domnevnega nespoštovanja pogodbe sprožil že leta 2007, v osmih letih pa se je ta številka dvignila na 25.959.896,34 evra.

Leta 2012 je prvostopenjsko sodišče sicer deloma ugodilo podjetju in Telekomu naložilo izplačilo dela zahtevka, a je nato višje sodišče to razveljavilo in razsodilo v korist Telekoma. Ker pa tudi zdaj vrhovno sodišče ni ugodilo zahtevku Sky neta bodo morali zdaj oni v 15. dneh od vročitve sodbe Telekomu plačati še 2.519,91 evra stroškov revizijskega odgovora.

Ni še konec tožarjenja

Ker pa sodišče prve stopnje še ni odločalo o podrednem tožbenem zahtevku glede domnevno neupravičeno razdrtih pogodb za gradnjo omrežne infrastrukture (posredovanje naročila za gradnjo 414 baznih postaj in za pripravo dokumentacije za 434 baznih postaj), bo o tem še odločalo v ponovnem postopku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.