Slovenija
39 ogledov

Telekom zlorabil položaj

Pripojitev Telekoma Žurnal24 main
Po 15 letih, ko je ena od oškodovank že pod rušo, še na ustavno sodišče.

Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo Telekoma za revizijo odločbe urada za varstvo konkurence (UVK) iz leta 1997, kjer je ta ugotovil, da je Telekom zlorabil položaj z diskriminacijo preostalih ponudnikov interneta. Uporabo posebne, cenejše številke za dostop do interneta je namreč omogočil samo hčerinskemu Siolu, ne pa tudi komercialnima ponudnikoma interneta K2.net, ki je končal v stečaju, in Quantum.

“Čas je za pogovor”

“Nobenega posebnega komentarja nimam, upam le, da bo zdaj priložnost za resen pogovor s predstavniki Telekoma,” nam je povedal Alojz Zadravec iz Quantuma. Na vprašanje, kolikšno odškodnino bodo zahtevali od našega največjega operaterja, ni želel odgovoriti, dejal je le, da morajo škodo najprej natančno izračunati. Če se na Telekomu o odškodnini ne bodo želeli pogovarjati, Zadravec napoveduje odškodninske tožbe.

Gredo na ustavno sodišče?

Na Telekomu odločitve vrhovnega sodišča niso želeli komentirati, poznavalci pa napovedujejo možnost, da bi se Telekom pritožil na ustavno sodišče. Po njihovem mnenju bi se lahko tudi odškodninska tožba zoper operaterja zaradi pravnih nedorečenosti izjalovila.

Komentarjev 2
  • Malo_vesti 11:07 22.junij 2012.

    Kot sem že večkrat zapisal za telekom (siol,mobitel, telefonija)Vedno izkoriščajo prevladujoč položaj, poberejo smetano.Potem se pa pustijo tožit, ker vedo da bo potem to trajalo. Važno da konkurenca ne pride do enalkovrednih storitev.Po nekaj letih sprostijo, ...prikaži več ko je storitev že povozil čas.

  • erikkk 10:05 22.junij 2012.

    S telekomom sem imel tudi sam slabe izkušnje in mislim da ko morajo kaj vračat ali odškodnino komu plačat se enostavno skrijejo za svojimi odvetniki in kujejo kako ne izigrat sistem. . Meni so dokazan dolg dolgovali, pa ...prikaži več me poskušali na vse načine izigrat (imam vso dokumentacijo o tem), da mi mojega pošteno zasluženega denarja le nebi izplačali ... No po petletni borbi pa jih je le sodišče stisnil in sem le dobil vse z obrestmi vred.